Försökte ta sitt liv med en plastkniv

NYHETER

Männen som misstänks ha rånmördat frälsningssoldaten jagades i en vecka.

Nu sitter de på Kronobergshäktet i Stockholm.

I cellen skar Yusuf Imran Ishtan Imsheri, 34, sig i går med en plastkniv i halsen och handleden.

Foto: SCANPIX
Yusuf Imran Ishtan Imsheri misstänks för mord i Norge.

I går eftermiddag kom flera norska mordutredare till Stockholm. De tog över förhören med Sarahad Binjassem Najli, 31, och Yusuf Imran Ishtan Imsheri och ska föra dem tillbaka till Norge.

På midsommarafton kände Thomas Dahl igen de två efterlysta på Drottninggatan i centrala Stockholm. Han larmade polisen som grep männen.

Använde plastkniv

På Kronobergshäktet sitter de under sträng bevakning. Men i samband med en måltid kom Imsheri över en plastkniv.

- Han försökte ta sitt liv genom att skära sig i halsen och handleden, säger en källa till norska VG.

34-åringen lyckades skära sig, men personal var snabbt på plats och kunde stoppa honom. Han togs omedelbart omhand.

- Vi har grepp om sådant här. Vi har professionell personal och sjukvårdsresurser, säger Jan Strand, ställföreträdande chef på Kronobergshäktet till Aftonbladet.

"Inte allvarligt"

Sekretessen är rigorös och han vill inte närmare gå in på detaljer kring Yusuf Imran Ishtan Imsheris hälsotillstånd. Samtidigt konstaterar Jan Strand:

- Det är inget allvarligt som har inträffat. Jag kan inte uttala mig om hans hälsotillstånd, men det är inte allvarligt.

Yusuf Imran Ishtan Imsheris är, så vitt känt, inte dömd för några tidigare brott och dagens incident tyder på att han mår mycket dåligt. Hans yngre kamrat Sarahad Binjassem Najli dömd för ett mord i Libyen och ska, enligt uppgift, ha haft kopplingar till annan grov brottslighet.

De två misstänks ha rånmördat frälsningssoldaten Annie Bergliot Olsvik, 83, som bodde bara ett par hundra meter från deras hem på en asylförläggning i norska Haugesund.

Polisen misstänker att de bröt sig in hos den gamla kvinnan för att stjäla. Polisens undersökning visar att Annie Bergliot Olsvik inte ens hann komma ur sin säng och beskriver mordet som rått och brutalt.

Mattias Lundell