Granne: Hon kan inte ha legat länge

NYHETER

HYNDEVAD

Den mördade kvinnan låg bara några hundra meter från det idylliska stugområdet i Hyndevad.

- Jag ville inte titta på kroppen, jag tittade bara rakt fram. Sedan ställde de ett tält över henne, säger Anita Thorsell, 61.

- Det är obehagligt när det kommer så nära, säger grannarna Maj-Britt och Erik Wansulin.

Polisbilarna kör fram och tillbaka på den lilla landsvägen som på flera ställen är avspärrad med blåvita band som vajar i sommarvinden.

Grannarna går mellan husen och pratar med varandra. De är skakade över den makabra upptäckten - bara ett stenkast från deras hem.

Stoppade av polis

Anita Thorsell, 61, och hennes sambo Håkan Liberg, 55, passerade fyndplatsen samtidigt som den första polispatrullen och ambulansen anlände.

- Vi trodde först att det var någon av de äldre här i området som hade dött. Men när vi blev stoppade direkt och de sa att de skulle spärra av området förstod vi att det rörde sig om ett brott, säger hon.

Kroppen hade ännu inte hunnit täckas över.

- Jag ville inte titta dit när jag förstod vad som hänt. Sedan ställde de över tältet så man inte kunde se något, säger hon.

Polisen knackade dörr i området under hela dagen.

- De berättade vad som hänt och frågade om vi har sett något. De sa att hon hittats precis här nedanför och att det handlade om ett brott, säger Erik Wansulin, 72.

Så här års är landsvägen livligt trafikerad. I området finns gott om sommarstugor och vid Eskilstunaån några hundra meter bort finns ett kommunalt bad och en välbesök båtklubb.

"Jag joggade förbi"

Många av de boende passerar dagligen platsen där den mördade kvinnan hittades.

- Jag joggade förbi där i morse, innan hon upptäcktes. Det känns inte så roligt nu när man fått höra det här, säger en kvinna.

Erik Wansulin är säker på att kvinnan dumpats i diket under natten.

- Hon kan inte ha legat där i flera dagar, då hade vi sett henne. Det rör sig mycket folk i området nu och kör bilar här hela tiden, säger han.

Maj-Britt Wansulin, 72, skakar på huvudet.

- Nej, usch, jag tycker det här är obehagligt när det kommer så nära.

- Det passar inte in här i idyllen.

Fatima Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM