Het lyxbil tog ett svalkande dopp

Körde över kajkanten i Borgholms hamn

NYHETER

Mattias Andersson, 17, imponerades av BMW-cabrioleten i hamnen i Borgholm.

Han bad att få höra mullret från motorn.

Men en växel var i - och bilen studsade ut över kajkanten.

Foto: MATHS BOGREN
PLUMS En enkel demonstration av hur en BMW låter slutade snöpligt i Borgholms hamnbassäng. Bilen bärgades under stort jubel från intresserade åskådare.

- Det ryckte i växellådan och bilen bara hoppade fram till kanten. Sen stod den där, vinglade en stund och välte sen ner i vattnet, säger Mattias Andersson.

Klockan var runt ett natten till i går när lyxbilen föll över kajen och det fanns fortfarande gott om helgfirare nere vid hamnen i Borgholm på Öland.

Förtvivlad ägare

- Det var två polare till BMW-ägaren som skulle demonstrera hur bilen lät. Det var som om han som vred om nyckeln inte kunde släppa taget, bilen bara fortsatte att hoppa - rätt ut i vattnet, säger Mattias Andersson.

Ägaren blev förstås förtvivlad.

- Han hade plockat ut bilen för två veckor sedan. Den var nylackerad och han hade installerat en ljudanläggning, tv och playstation i den, säger Mattias Andersson.

Efteråt kunde polisen konstatera att tre genomblöta ungdomar fanns på kajen - och att bilen låg i vattnet.

- Samtliga som följt med bilen ner i vattnet hade lyckats ta sig upp. Vi behövde aldrig gå ner med dykare, säger Reinhold Liljedahl, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar.

I går morse bärgades bilen.

Det är oklart hur den mår.

Petter Ovander