Föll fem våningar – räddades av blöjan

Mick, ett och halvt år, klarade sig med ett brutet ben

NYHETER

Lille Mick Dinelle i Ottawa ramlade ut genom fönstret och föll fem våningar.

Men han hade tur.

– Jag tror att blöjan räddade honom, säger pappan Shawn Dinelle.

Mick, ett och ett halvt år, klättrade i tisdags ur sin spjälsäng. Han tog sig in i mammas sovrum – och trillade ut genom det öppna fönstret.

Han hittades gråtande men vid medvetande nedanför tiovåningshuset på tisdagskvällen.

– Han har haft stor tur. Jag tror att hans välfyllda blöja räddade honom, säger Shawn Dinelle till tidningen The Ottawa Citizen.

– Fysiskt är han vid god hälsa. Han skadade inte huvudet vid fallet.

Micks mamma, Julie Charbonneau, bor i lägenheten som ligger på den femte våningen tillsammans med Mick och dottern Vanessa. Hon befann sig i badrummet när olyckan inträffade och vet inte hur lille Mick lyckats ta sig in i sovrummet.

Föräldrarna säger till The Ottawa Citizen att de är medvetna om att fönstret i sovrummet inte är barnsäkert. Fönstret sitter cirka 30 centimeter ovanför golvet och saknar galler. Därför hade de satt extralås på sovrumsdörren, men Mick lyckades ändå ta sig in.

– Hade jag råd skulle jag personligen betala för galler till alla fönster. Jag vill inte att någon ska råka ut för det här, säger Shawn Dinelle.

Husets ägare säger till tidningen att de inte tänker sätta galler för fönstren, men att hyresgästerna kan göra det om de betalar själva.

Men lille Mick aktar sig nog för fönstret i framtiden. Han undkom med ett brutet ben – tack vare den välfyllda blöjan.

Rickard Westman