30 sekunder om…cyklister

NYHETER

Det är sommar, som man längtat till, och det mesta är frid och fröjd. Men inte riktigt allt ändå. Och det är inte bara de gamla vanliga syndabockarna mygg och knott som sabbar. Det finns ett annat stort orosmoment i semesterlyckan också och det är de förbenade cyklisterna som envisas med att finnas överallt.

Det är någonting med cyklister som gör att man får lust att stoppa en gren i ekrarna i deras hjul. Och det är deras arroganta attityd. I ena sekunden tycker de att de är trafikanter och i den andra fotgängare. De väljer alltid det som passar dem bäst för tillfället och, inte för att verka som en fanatiker, men polisen ser mellan fingrarna med deras inkonsekvens.

Världen skulle säkert bli en mycket bättre plats att leva i om en och annan cyklist blev haffad någon gång emellanåt så att de slutade cykla på trottoarer, köra mot rött ljus och preja fotgängare.

Det är i och för sig möjligt att det bara är jag som är arg för att jag blev omkullcyklad av en gubbe för två år sedan och fortfarande får en hjärtattack när något kommer rullande. Men ändå.

Förresten borde folk med barnvagn också se sig för.

Karolina Fjällborg