Innelistan

NYHETER

1. (1) Anders Wendin

Anders Wendin, även känd som Moneybrother, får ligga kvar på förstaplatsen en vecka till. Han showade järnet och gjorde en grym spelning i Hultsfred och har lyckats imponera brallorna av var och varannan svensk med musikintresse. En kille med stor potential med andra ord. Köp hans ”Blood panic” och var med från början.

2. (NY) Magnus Carlsson

”Jag ber dig” är en för vacker låt. Tillsammans med Magnus sorgesamma röst träffar den rakt i hjärtat.

3. (NY) Björn Kjellman

I dag har den danska dogmakomedin ”Se till vänster, där går en svensk” premiär och Björn spelar en huvudroll. Samtidigt går kanonbra ”Fasadklättraren” i repris på SVT med 1990 års upplaga av killen.

4. (4) Jocke Berg

Spage Age Baby Jane fick frågan hur det gick för honom och svarade: ”Det går bättre för Kent.” Det svaret kan nästan alla köra med, för Kent far fram som en ångvält på musikmarknaden.

5. (2) Pelle Almquist

The Hives rockade röven av Hultsfredsfestivalen och håller för tillfället på att spela in uppföljaren till ”Veni, vidi, vicious”. Om inte Howlin' Pelle är en riktig rockstjärna än så kommer han att bli en.

6. (7) Birgitta Ohlsson

Folkpartisten Birgitta vill fylla Gudrun Schymans tomma plats som högljudd feminist i riksdagen. Det verkar inte vara någon större rusning dit, så hon borde kunna få den.

7. (9) Per Gessle

Han är inte häftig någonstans, men han är ändå Per Gessle och ett riktigt proffs. Nya skivan ”Mazarin” låter precis som den ska.

8. (NY) Unni Lindell

Har gett ut en ny bok med barncitat ihop med Mark Levengood. Och man gillar ju uttalanden som: "Man ser att min pappa är svensk, för han liknar sin bror."

9. (NY) Peter Stormare

Pekka har farit till Prag för att spela in filmen om bröderna Grimm med Matt Damon, Heath Ledger och Robin Williams. Vår coolaste skådis utomlands blir större och större.

10. (3) Tess Merkel

Alcazar har blivit så bra att Pet Shop Boys har skrivit en låt till nya skivan. Och Tess ska snart få en liten discobäbis, så snart är de fem.

Utelistan