Ung svenska våldtagen på Roskildefestivalen

Ska ha våldtagits i ett tält av två män

NYHETER

En 19-årig svenska har polisanmält att hon blivit våldtagen av två danska män i ett tält under den pågående Roskildefestivalen i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Två män anhölls som misstänkta för våldtäkten, men släpptes fria på lördagseftermiddagen.

Samma kväll misshandlades två andra svenskar av en ung man med trasig glasflaska.

Våldtäkten på den unga svenska kvinnan ska ha skett under fredagskvällen. 19-åringen anmälde våldtäkten samma kväll. Poliskommissarie Poul Machholdt säger till den danska nyhetsbyrån Ritzau att kvinnan och de misstänkta känner varandra, men tillägger att något uppenbarligen måste ha spårat ur. De två männen nekar till våldtäkten och släpptes fria på lördagseftermiddagen.

Misshandlade svenskar

Ytterligare två svenskar har anmält att de blivit överfallna av en ung festivaldeltagare beväpnad med en trasig glasflaska. Den ene fick skärsår i ansiktet och på ena handen. Hans kamrat fick några tänder utslagna och blev skuren vid örat. Polisen grep en ung man från Roskilde som misstänkt för misshandeln och han anhölls senare.

Danska tidningen Jyllands-Posten skriver att gärningsmannen försökte skära loss svenskens festivalarmband, när svensken låg och sov.

Ännu en misshandel med trasig flaska

I ytterligare ett misshandelsfall användes en trasig flaska som tillhygge. Det gällde ett bråk som började med att en man kissade mot ett tält. De som låg i tältet protesterade, vilket ledde till att gärningsmannen angrep dem med flaskan. Ett av offren fick opereras för skärskador i ansiktet. Gärningsmannen sitter anhållen.

400 stöldanmälningar

Hittills har polisen på festivalområdet fått in 400 stöldanmälningar och fyra fall av grovt våld. Det ligger i nivå med tidigare år, säger vakthavande polis till Jyllands-Posten.

- 127 av anmälningarna handlar om personer som blivit bestulna på sina festivalarmband medan de låg och sov, säger vakthavande polis till Rizau.

Roskildefestivalen pågår till och med söndagen, och 70 000 biljetter har sålts. Många har försökt ta sig in olovligt utan biljett.

- En del har sluppit in, men de har senare blivit utkastade igen, säger vakten Preben Markvradsen, till norska nyhetsbyrån NTB.

Nicklas Hermansson, TT