Tolvårig flicka försvunnen i Danmark

Polisen efterlyser man i 40-årsåldern

NYHETER

Dansk polis efterlyste på söndagen en man i 40-årsåldern som eventuellt kan sättas i samband med en tolvårig flicka som varit försvunnen från Ringsted på centrala Själland sedan i fredags kväll.

Polisen fruktar att flickan har fallit offer för ett brott.

Ett vittne såg i fredags kväll en man på cykel som samtalade med två flickor på en lekplats. En av flickorna kan ha varit tolvåringen.

- Vittnet trodde att det var en pappa som kom för att hämta hem sin dotter. Det kan det också mycket väl ha varit, men i så fall vill vi gärna komma i kontakt med honom, säger polisinspektör John Sckaletz.

Polisens farhågor om att tolvåringen fallit offer för ett brott stärktes på söndagseftermiddagen, när hennes cykel hittades i ett buskage utanför en skola norr om Ringsted.

- Det ser inte bra ut, men nu har vi en konkret plats att utgå ifrån, säger vice poliskommissarie Elo Andersen.

Helikopter sattes in

Polisen har förgäves försökt hitta tolvåringens mobiltelefon som sänt ut signaler från området mellan skolan och hennes hem.

I lördags sökte man efter flickan bland annat med hundar och på söndagen sattes helikopter in. Polis, räddningstjänst och frivilliga söker även igenom källarutrymmen i området.

Tolvåringen gav sig i fredags kväll av hemifrån på cykel för att leka vid skolan där cykeln senare hittades.

- Det ser inte ut som att det är hon som har ställt cykeln där, säger polisen, enligt danska tidningen Ekstra Bladet.

aftonbladet.se, TT

ARTIKELN HANDLAR OM