Annu en gripen för Bali-bomben

Greps på norra Sumatra

NYHETER

JAKARTA (TT-Reuters) Ännu en efterlyst för terrordådet på ön Bali i oktober förra året har gripits, uppgav indonesisk polis på måndagen.

Mannen som kallas Idris greps den 12 juni i staden Medan på Sumatra, uppgav polisen. Han är enligt nyhetsbyrån AFP en av de fem huvudmisstänkta för sprängattentatet som krävde 202 människors liv. Sex av dödsoffren var svenskar.

Över 30 personer har gripits misstänkta för inblandning i attentatet, som var det blodigaste i världen sedan 11 september 2001. Det regionala islamistiska nätverket Jemaah Islamiyah anklagas för att ha legat bakom sprängdådet som riktades mot en bar och en nattklubb fulla av utländska turister.

Tre personer har hittills ställts inför rätta för dådet. Åklagarna väntades senare på måndagen lägga fram sitt yrkande på straff för den förste som greps, Amrozi. Han har erkänt sig skyldig och sagt att målet var att döda utlänningar eftersom dessa, enligt Amrozi, utgör ett hot mot Indonesien. Våld är det enda språk de förstår, har han hävdat under rättegången.

De fem domarna har ännu inte avkunnat dom i målet. De åtalade riskerar dödsstraff.

TT