Hur ser du på Gud i dag?

Tv-sportens Micke Leijnegard chattade på aftonbladet.se

NYHETER

bella säger: jag har fått uppfattningen att din pappa heter Johansson. har du bytt efternamn och i så fall varför?

Micke Leijnegard säger: Mina föräldrar hittade på Leijnegard 1976. Pappas initialer + mammas blev Leijnegard. Det dröjde ända till 1989 innan jag registerade namnet. Började använda namnet som pseudonym, som rolig grej. Sen bestämde vi oss för att ta namnet.

Lila säger: Hur känns det att vara tjejfavorit?

Micke Leijnegard säger: Skratt. Jag visste inte att jag var det förrän jag läste artikeln. Har känt det ett dygn. Det känns förvånande och överraskande. Men sämre omdömen kan man ju ha om sig. Mitt jobb är ju ganska ordentligt, så det är en kul grej, som kan vara bra. Hellre flickfavorit än tråkiga Micke på Sporten.

grebron säger: Hej ML! Duktig reporter! Hur ser Du i dag på Gud? Besviken eller fortsatt "tro"?

Micke Leijnegard säger: På Gud är jag inte besviken. Han har aldrig gjort mig ngt ont. Jag är otroligt besviken på organiserad religion överhuvud taget. Det lät fint att samlas, och bli styrkta av gemenskap. Men det leder bara till hjärntvätt, och den starkes rätt. Det är min erfarenhet. Är nästan hatisk till kyrkor och samfund. Tro är privat.

Linda säger: Har du börjat skriva på din bok? När kommer den ut?

Micke Leijnegard säger: Kära Linda. Jag längtar efter att få börja. Väntar bara på att det ska finnas tid. Materialet finns redan i huvudet.

Vänta Kenta säger: Varför blev det TV-sporten?

Micke Leijnegard säger: En slump. Jag jobbade på Tv Botnia som programledare. De gick i konkurs. Vi fick hitta nya jobb. Just då inrättade tv-sporten en tjänst i Umeå. Jag var enda tv-reporten som var hyfsat sportintresserad. Så de frågade om jag ville börja.

Mr Music säger: Hej Micke! Hur gick spelningen på Umeåfesten med ditt band? Och var det mycket folk som titt ock lyssna på er?

Micke Lejnegard säger: Skratt. De var en helt sagolik spelning. Umeåfesten hade jättelite folk den kvällen. Vi var oanonserade och spelade på en jättestor scen, med tre i publiken. Men det var en bra spelning. Publiken gillade oss. Var du där?

LARS 20 säger: vilken lag håller du på i allsvenskan?

Micke Leijnegard säger: Jag är från Skellefteå, så fotboll har aldrig varit stort. Jag har inget eget favortilag. Min svåger är Stockholmare och håller på gnaget. Så det är dom jag följer. Men egentligen bryr jag mig bara om Skellefteå hockey, dom är också svartgula.

poppe säger: kom igen nu och berätta vad du gjorde som tonåring!!!

Micke Leijnegard säger: Jag gick bara runt och predikade. Jag var som en kristen straightedgare.Otroligt fantisk och skulle vända världen rätt. Men när jag tog igen mina förlorade tonår gjorde jag det som de flesta gör. Ett litet råd, det är en kanongrej att vänta med alkohol och sex tills man är över 20. Det var perfekt att vara tonåring vid 23.

Vänta Kenta säger: Vad kör ni för stuk med bandet du lirar gura i?

Micke Leijnegard säger: Det är svårt, men jag brukar säga att det är en korsning mellan Radiohead och Hothouse Flowers. Coldplay också, men lite skramligare. Melankoliskt, brittiskt.

åke larsson säger: Jag var tyvärr inte på Umeåfesten. När får man se er igen på scen?

Micke Leijnegard säger: Vi ska ha en spelning i Umeå på Studion i höst. Obestämt när. Du kanske kan fixa en spelning åt oss där du bor?

hvouvh säger: vilken utbildning har du?

Micke Leijnegard säger: Jag har tvåårig journalistutbildning på Strömbäcks folkhögskola. Den är bra, 1986 (då jag gick där) var den jämförbar med journalisthögskolan.

Liza säger: Vad är det bästa respektive sämsta med ditt jobb på tv-sporten?

Micke Leijnegard säger: Fördelarna överväger helt klart. det bästa är att som journlist ifrågasätter man alltid allting. Att alltid göra det är positivt, jag har blivit mindre fördomsfull, nyfiken och intresserad av liv, samhälle. Stimulerande liv. Nackdel är att det är mycket kvällar och helger. Det kräver en förstående familj. Just det har knäckt många sportreportrars äktenskap.

Hanna säger: Tack för att du har kvar din dialekt! Vem skulle du vilja göra en drömintervju med och varför?

Micke Leijnegard säger: Det var en bra fråga. Det finns så många. Det blir som två svar. Skulle vilja göra en stor och lång intervju med George Bush eller Tony Blair. Fråga hur de kan begå brott mot mänskliga rättigheter och samtidigt hävda att det slåss för god sak. Den andra skulle bli med Bono i U2. Sitta med honom från att puben öppnar kl 3 i Dublin till småtimmarna.

lajsa säger: Hej Micke! Jag har alltid velat bli sportreporter.. Några tips från en mästare?

Micke Leijnegard säger: Tack för den! Jag har flera mästare på mitt jobb som är skyhögt över mig. Först o främst, utbilda dig till journalist oavsätt ämne. Sportjournalistiklen behöver journalister. Det kan vara bra att börja på lokaltidning eller radio, det är bra, man får lära sig pulsen och tänket. Det finns många duktiga som kan lära en grunderna.