Man misshandlad på kyrkogård

21-åring vårdas för livshotande skador

NYHETER

En 21-årig man misshandlades grovt på en kyrkogård i Östersund under fredagsnatten.

Blodig och i bara underkläderna vacklade den 21-årige mannen ut från kyrkogården och kollapsade framför en polisbil.

Mannen har en öppen skallfraktur, fått ansiktet sönderslaget, en bruten handled och flera tänder inslagna, enligt polisen i Östersund.

- Vi bedömer det som att skadorna är livshotande, säger Michael Lundberg, vakthavande befäl vid polisen i Östersund.

Misshandel skedde strax efter klockan två på natten vid Norra Begravningsplatsen i centrala Östersund inte långt från polishuset.

- Vi hittade honom när han kom raglande ut på vägen strax framför en polisbil klädd i kalsonger och en t-shirt, säger Lundberg.

Mannen har blivit slagen med ett vasst tillhygge, troligen en spade eller något annat trädgårdsredskap. På brottsplatsen har man hittat skaftet till någon form av redskap samt mannens kläder, klocka och mobiltelefon.

Polisen har inga spår efter gärningsmannen. Strax efter att man hittat mannen satte man in hundar i spaningsarbetet, men utan resultat. Man har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och inlett en förundersökning.

21-åringen har förts till sjukhuset i Östersund, men kommer troligen föras till Umeå universitetssjukhus under dagen.

Norra Begravningsplatsen där misshandeln skedde ligger mellan en tillfällig camping för Storsjöyrans besökare och själva Yra-området och det är mycket folk i omlopp. Polisen ber allmänheten att höra av sig om de sett eller hört något.

Åsa Asplid