Kvinna som lurade föräldrar gav upp

1 av 2
35-åriga Donna L. Walker överlämnade sig själv till polisen.
NYHETER

Kvinnan som lurade föräldrarna till en försvunnen sexårig flicka att hon var deras förlorade dotter har överlämnat sig själv till polisen.

- Det var rätt sak att göra och jag har ingenting att dölja, sade hon.

Ända sedan hon var liten har 35-åriga Donna Lynette Walker lurat människor - hon har ringt telefonsamtal och låtsats vara någon annan, kokat ihop otroliga men falska historier och lurat av folk deras pengar berättar vänner till Walker för USA Today.

I förra veckan gick hon dock ett steg längre än tidigare. Hon ringde upp föräldrarna till Shannon Marie Sherrill, en sexårig flicka som varit försvunnen sedan 1986 och utgav sig för att vara deras dotter, idag 22 år gammal.

Det uppdagades snart att det hela var en bluff. Den förtvivlade pappan kunde inte hålla tillbaka tårarna på presskonferensen när han insåg att han inte skulle få återse sin dotter utan istället blivit utsatt för ett grymt spratt.

Polis har letat efter den skyldiga Donna Lynette Walker i flera dagar utan att få upp några spår.

I torsdags kväll valde hon att ge upp och överlämnade sig själv till polisen.

- Det var rätt sak att göra. Jag har ingenting att dölja och jag är övertygad om att allt vill komma fram under rättsprocessen, sade Walker till ABC News.

Hon står anklagad för att ha uppgett falsk identitet och felaktiga uppgifter. Ett första förhör ska hållas under fredagen.

Myndigheterna hoppas att förhöret ska ge ledtrådar till varför Walker valde att lura föräldrarna.

- Vi tror inte att det var av finansiella skäl, det förekom aldrig något krav på pengar, säger polisofficer Dave Bursten.

När polisen tittade närmare på fallet har man upptäckt att Walker varit i klammeri med rättvisan flera gånger tidigare. Hon har ringt in falska brandlarm, skrivit falska checkar och ringt in bombhot i delstater över hela USA.

I Iowa finns en arresteringsorder utfärdad på henne efter att hon ringt in en serie "konstiga telefonsamtal" till polisen och sagt sig ha sett människor som blivit attackerade av beväpnade män.

- Vi var oroliga för Walkers menatal tillstånd med anledning av alla samtal hon ringde, säger Dave Disney vid Iowapolisen.

Åsa Asplid

ARTIKELN HANDLAR OM