Nadina hemma i Sävsjö igen

”Kanske mår hon lite bättre”

NYHETER

SÄVSJÖ

Efter två dygn på sjukhus i Linköping fick den synskadade flickan Nadina på lördagen komma hem till Sävsjö igen.

Mildred Lundgren, som känt familjen Imamovic under tiden i Sverige, hämtade Nadina och hennes syster från sjukhuset på lördagseftermiddagen.

-Läkarna har tagit hand om Nadina väldigt fint. Kanske mår hon lite bättre men det är ju en otroligt stressig och pressad situation fortfarande, säger hon till TT.

Det var i torsdags, dagen innan familjen Imamovic skulle avvisas, som Nadinas tillstånd bedömdes som så pass allvarligt att hon blev inlagd på Linköpings universitetssjukhus.

-Jag har inte fått något läkarutlåtande ännu. Men man kan ju tänka sig hur traumatiskt det är att gå igenom en sådan här process, med flera negativa besked under lång tid, säger familjens juridiska ombud, advokat Tryggve Emstedt, till TT.

Efter det att avvisningen inte blev av som planerat i fredags bestämde Migrationsverket att ett nytt avvisningsdatum ska bestämmas den tredje september. Då är familjen kallad till återvändarsamtal hos verket.

Tryggve Emstedt kommer nu att begära att både Migrationsverket och Utlänningsnämnden väntar på läkarutlåtanden, och på att den sociala utredningen blir färdig, innan man fattar några nya beslut.

-Vi väntar på besked från Regeringsrätten om resning och på beslut från Utlänningsnämnden på ansökan om uppehållstillstånd. Dessutom pågår en social utredning för att klarlägga familjens situation och hälsa. Men allt detta kanske inte är klart till den tredje september, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM