Läsarna tipsar: Här kan ni bo, Göran & Anitra

Persson: Folk har hört av sig om treor - det är väldigt skoj

Foto: Magnus Wennman
Drömlya efter artikeln I intervjun i Aftonbladet berättade statsministerparet Göran Persson och Anitra Steen att de tänker flytta ihop. Snart ramlade tipsen in från privatpersoner och nu har paret flera lägenheter att välja bland.
NYHETER

HARPSUND

Göran Persson och Anitra Steen letar lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Tack vare en intervju i Aftonbladet har de flera drömlyor att välja bland.

- Vi har några stycken som vi ska titta på nu efter semestrarna, säger statsministern.

I dag håller Göran Persson sitt årliga sommartal i Björkvik. Den fyra veckor långa semestern är slut och EMU-kampanjen drar snart igång på allvar.

Samtidigt letar Göran Persson och hans nya kvinna Anitra Steen, vd för Systembolaget, efter sin första gemensamma lägenhet. Helst en trea och gärna någonstans på Södermalm. I dag bor de växelvis hos honom i Sagerska huset och hos henne i lägenheten på Kungsholmen.

Redan i slutet av juni avslöjade statsministern sina lägenhetsplaner i Aftonbladet. Sedan dröjde det inte länge förrän han hade flera intressanta objekt att titta på.

Flytten från Malmö

- Vi har fått en hel del tips om lägenheter på Södermalm. Folk är hyggliga. Privatpersoner har hört av sig och berättat att de ska flytta från sin trea och frågat om vi är intresserade. Det är väldigt skoj, säger Göran Persson.

Semester i Sörmland

Den öppenhjärtiga intervjun i Aftonbladet var den första där Göran Persson berättade om sin kärlek till Systembolagets vd. Han berättade också om skilsmässan från Annika Persson och om flytten från Malmö.

Några dagar efteråt gjorde Anitra Steen debut i officiella sammanhang då hon var värdinna på Harpsund när statsministern tog emot sina nordiska statsministerkollegor.

Sedan dess har paret tillbringat hela semestern ihop på statsministerresidenset i Sörmland. Och tack vare att Göran Persson berättade om deras kärlek i Aftonbladet har veckorna varit lugna.

Letar sommarhus

- Det var bara positiva reaktioner. För oss har det även inneburit att vi har kunnat ha en lugn sommar, det har varit skönt.

- Om vi inte talat ut hade vi säkert haft tidningarna efter oss hela sommaren.

Statsministerparet är inte bara på jakt efter lägenhet.

De letar även efter ett gemensamt sommarhus, helst i Sörmland. Men trots att de tagit cykelturer runt i stort sett hela den sörmländska landsbygden har de inte hittat sitt drömhus än.

- Ha ha, det har inte gått särskilt bra. Vi har tagit det lugnt.

Men de sitter inte i sjön. Så länge Göran Persson är statsminister har de alltid Harpsund.

Elisabeth Lindham

ARTIKELN HANDLAR OM