Sektledare misstänks ha mördat elva barn

Startade sekter i Tyskland och London

NYHETER

Den nigerianske mannen startade sekter i Tyskland och England.

Nyligen förhördes han om ritualmordet på en femårig pojke som hittades död i floden Themsen. Pojken misstänks ha varit hans son.

Nu anklagar hans fru honom för ytterligare elva barnamord, enligt engelska Sunday Times.

I november 2001 sade Onojhighovie fru, Joyce Osagiede, till det brittiska immigrationsverket att hon hade flytt från en religös sekt i Nigeria, samt i hennes hemland Sierra Leone. Det visade sig senare att hon kom från Nigeria. Till polisen har hon nu sagt att hennes man är ansvarig för elva barnamord. Bland annat för mordet på parets äldsta dotter. Det skriver Sunday Times.

Kan ha styckat sin egen son

Sam Onojhighovie, 37, greps den andra juli i Dublin, misstänkt för människosmuggling. Han har också förhörts angående det bestialiska mordet på en femårig pojke i London. Polisen misstänker att 37-årige Onojhighovie är pojkens far. Delar av pojkens kropp hittades i Themsen för nästan två år sedan. Polisen misstänker att det handlar om ett ritualmord. Femåringen styckades och bålen tömdes sedan på blod, innan den kastades i Themsen.

Razzior i London

Den 29 juli greps 21 medlemmar av en afrikansk sekt – tio män och elva kvinnor. De greps av tungt beväpnad polis som stormade nio olika adresser i London i jakten på den femårige pojkens mördare.

Vid razziorna beslagtogs flera föremål som kan ha ingått i blodiga ritualer, bland annat djurkranium genomborrade av spik.

Polisen spårade de misstänkta via Tyskland, USA, Sydafrika och Nigeria. De misstänks ha ägnat sig åt smuggling av barn som utnyttjats i Europa både som slavar och prostituerade.

Nio av de gripna är från Benin i Nigeria, där den femåriga pojken tros ha levt.

Tidigare artiklar

Nicklas Hermansson