Tågkrasch i England - 20 skadade

En dog när turisttåg kolliderade med personbil

NYHETER

En personbil och ett turisttåg kolliderade på söndagen nära Folkestone i England.

En människa dog och 20 skadades.

Enligt AP tros den avlidne vara lokföraren.

Olyckan inträffade vid en järnvägskorsning nära Folkestone i Kent. Enligt brandkåren tror man att det var lokföraren som omkom i kraschen.

Räddningsarbetare lyckades efter en stund få loss föraren ur loket som hade spårat ur, enligt Sky News. Han förklarades död på olycksplatsen.

20 personer skadades lindrigt. När räddningstjänsten kom till platsen hade de flesta lämnat tåget. Två personer var dock instängda i tåget och brandkåren jobbade på eftermiddagen med att få ut dem.

Bebis i bilen

I bilen som krockade med tåget färdades en kvinna och hennes bebis. De vårdades för lindriga skador, men behövde inte uppsöka sjukhus. Polisen i Kent kommer att starta en utredning för att ta reda på hur olyckan kunde ske.

En talesman för Romney, Hythe och Dymchurch järnväg säger enligt AP att järnvägskorsningen hade stoppljus, men inga bommar. Därför behandlar man incidenten som en olycka. Talesmannen tillade att det har inträffat olyckor på samma plats förut, men att det inte hör till vanligheterna.

Romney, Hythe och Dymchurch järnvägar är ett privat företag och är inte en del av Storbritanniens statliga järnvägar som råkat ut för flera dödliga olyckor de senaste åren.

Järnvägen går mellan Romney, Hythe och Dymchurch, och är en turistattraktion.

Nicklas Hermansson