TV-mannen talar ut om "våldtäkten"

"Vi hade sex på första dejten, det var fantastiskt"

1 av 2 | Foto: Tommy mardell
Ulrikas mamma går nu ut och försvarar henne: Det här är väldigt orättvist mot henne. Men jag vill verkligen inte prata om den här sorgliga historien. Vi ser fram mot Ulrikas bröllop, säger Gun Brodie till Daily Mirror. Ulrika och Lance Gerrard-Wright gifter sig den 16 augusti på Värmdö.
NYHETER

LONDON

Tv-mannen John Leslie talar nu ut om sitt förhållande med Ulrika Jonsson.

Han har anklagats för att ha våldtagit henne.

- Vi hade sex på första dejten och det var fantastiskt, säger John Leslie i Daily Star.

I sin bok skriver Ulrika att hon blev våldtagen på ett hotellrum för 15 år sedan.

John Leslie känner inte alls igen sig som den person som ska ha våldtagit Ulrika - även om många detaljer i övrigt är hämtade från hans förhållande med henne.

Ulrika Jonsson har aldrig avslöjat namnet på våldtäktsmannen.

John, då 22, och Ulrika träffades i en tv-studio 1987. John Leslie säger att han bländades av den blonda svenskan och bad att få följa henne till tunnelbanan sedan hon tackat nej till en kopp kaffe med honom.

Enligt John Leslie var det Ulrika Jonsson som förförde honom.

Väldigt frigjord

- Ulrika tog definitivt initiativet den första gången, säger han i Daily Express.

John Leslie säger att Ulrika var hans första flickvän. De hade ett förhållande en tid, var ute och roade sig tillsammans.

- Hon verkade väldigt frigjord men samtidigt var hon avskärmad och på något sätt oengagerad. Hon kunde ha sex och verka vara involverad men hon stängde av emotionellt i samma stund som det var över. Jag trodde att det var typiskt skandinaviskt, säger John Leslie i Daily Express.

Enligt Ulrikas självbiografi sa hon nej till mannen och blev våldtagen - men det var först långt senare som hon insåg att det varit fråga om en våldtäkt.

Pekades ut av journalist

En journalist pekade ut den kände programledaren John Leslie som mannen som våldtagit Ulrika Jonsson.

Efter detta polisanmäldes han för sexuella övergrepp av flera andra kvinnor. Ulrika Jonsson har hela tiden tigit om fallet, något som gjort John Leslie förbittrad.

Leslie åtalades för två fall av sexuellt ofredande, men frikändes i förra veckan på alla punkter.

Ulrika Häggroth