24-åring drogad och våldtagen – av fem män

En man anhållen för gruppvåldtäkten

NYHETER

STOCKHOLM

En man i 27-årsåldern sitter anhållen misstänkt för våldtäkt efter en gruppvåldtäkt natten till söndagen i Saltsjöbaden.

Ytterligare två våldtäkter och ett försök till våldtäkt polisanmäldes i Stockholmsområdet samma natt.

En 24-årig kvinna drogades i en bil på väg till en fest i Saltsjöbaden och uppger att de fyra eller fem männen i bilen höll fast henne medan andra våldtog henne, skriver Dagens Nyheter. Kvinnan kunde ta sig in till centrala staden där hon kontaktade polisen.

Våldtäkten ska ha skett natten mellan lördagen och söndagen.

- Tjejen har otydliga minnen av det som har skett, men vi har lokaliserat en gärningsplats, säger Glenn Edenholm, stationsbefäl på Nackapolisen, till TT.

En man kunde gripas på signalement. Han anhölls sedan skäligen misstänkt för våldtäkt.

Tidigt på måndagsmorgonen fanns ingen ytterligare gripen, inte heller några efterlysta.

Södertörnspolisen grep på söndagen en 16-årig pojke. Han är misstänkt för att vid en campingplats i närheten av Nynäshamn ha våldtagit en ett år äldre flicka.

I Hägersten våldtogs och misshandlades en kvinna i 30-årsåldern i sitt hem under en efterfest. Hon vårdas nu på sjukhus. De två män som hon bjudit hem lämnade henne efter övergreppen med saker de stulit i lägenheten.

I en gångtumnnel i Jakobsberg blev en 20-årig flicka angripen tidigt på söndagsmorgonen.

En man försökte våldta henne. Kvinnan blev chockad. Hon kunde dock beskriva mannen för polisen eftersom hon kände igen honom.

Simone Söderhjelm, TT