Så minns vi Flip

Aftonbladets läsare om sina möten med delfinkungen

NYHETER

Skriv själv om dina bästa minnen av Flip: Mejla till

Tack Flip !!!

Det va du som fick mig att tatuera in en delfin på benet !!!! Den sitter för evigt , liksom jag alltid kommer att minnas dig ....  ha det bra kram !!!!

Mitt bästa Flip-minne var när jag var sju år gammal då jag var på delfinariet. Jag satt i publiken och flip kastade då upp en boll som jag sedan fick ta med mig hem. Nu är jag 37 år och har sedan den dagen älskat delfiner, (mitt älsklingsdjur).

När jag gick i årkurs 3 var jag där med skolan och tittade på uppvisningen med flera delfiner så sköt flip upp en boll på läktaren som jag fångade(men har den inte kvar tyvärr) så det är 26 år sen jag fick bollen!

Mitt bästa minne av Flip var när jag var liten och var på Kolmården..Jag minns deras föreställning så väl, jag vet att jag tyckte det var så roligt..delfinerna skvätte vatten på publiken och så...!! Men det roligaste..eller kanske ska man säga, den roligaste! Det var ju FLIP!! Han var så häftig och kunde så mkt trick tyckte jag...jag vet att jag blev erbjuden att åka med i båten efter delfinerna..men jag vågade inte! Brorsan gjorde det istället..och jag vet att jag ångrade mig jättemkt sen!!

Tack Flip för alla skratt och glada miner!! Hoppas det finns ngn efterträdare så att andra barn får ha det så roligt som jag hade den där gången på Kolmården!=)

Jag är glad att mina barn hann få se detta magnifika djur när han var som bäst!!

Han fullkomligt ÄGDE showen och bassängen!

Bäst tyckte nog barnen det var när de blev totalt nedstänkta av honom!

med familj

För några år sedan var jag med mitt dåvarande jobb på konferens på Kolmården.

På kvällen var det bokat en delfinshow för bara oss.

Vi blev tillfrågade om det var någon som ville vara med i showen, och alla pekade på "minstingen" som såklart var jag.

Att få möta en delfin var något jag drömt om sen jag var riktigt liten.

Så jag fick gå ner till vattnet och hälsa på Flip som hoppade upp vid bassängkanten och sprutade lite vatten på mig.

Sen skulle det dansas.

Jag blev tillsagd att börja dansa, och då samlades alla delfiner på rad, med Flip längst fram och de började dansa på vattenytan och snurrade i takt med mina steg.

Det var en otrolig upplevelse.

Jag önskar charmtrollet Flip ett bra liv i Delfinhimlen.

När jag såg honom första gången hoppa 6m upp i luften och göra en 2 och en halv baklänges volt...det var en underbar syn..jag har sett flip 2 gånger i mitt liv..ett minne för livet!

Jag och min familj var nere och tittade på Flip och hans vänner och barn i mitten av Juni. Han var så väldigt duktig.

Det är en stor förlust för Kolmården och oss som älskar delfiner.

Det minne jag har är när han hoppade 6 meter i luften .

Det tyckte jag var coolt !! 

Jag är nio år och har sett Flip varje år sen 1999 (utom i år) och jag älskar delfiner och vill bli delfinskötare. Sist vi såg Flip så stänkte han vatten på mig så jag blev jätteblöt. Jag är jätte-ledsen nu och hoppas att Flip har det bra i delfinernas himmel.

Jag var på Kolmården för ett par veckor sedan å såg då Flip i showen. Jag satt längst fram och blev nedstänkt av hans sexmeters hopp. Måste säga att jag skrattade som ett barn, trots mina 24 år... Han var fantastisk, det var med tårar i ögonen jag läste beskedet om hans död.

Jag hoppas att du, Flip, har det bra i delfinhimlen. Det har du absolut gjort dig förtjänt av...

Jag bor 5 km ifrån Kolmården, i ett litet samhälle som heter Krokek. Jag har spenderat många dagar av mitt liv inne på Kolmården! Mitt bästa minne med Flip är från varje julavslutning (som vi här i Krokek "firar" i Delfinariumet på Kolmården) där lärarna tar farväl och önskar god jul och därefter visas en enastående delfinshow, där Flip (såklart) är stjärnan!

Tack för de fina minnena, Flip!