”SSU ska bli en radikal röst för ungdomar”

Ardalan Shekarabi, ny ordförande i SSU chattar med Aftonbladets läsare

NYHETER

Ardalan Shekarabi säger: Hej! Nu är jag här.

MÖRTEN säger: Grattis till din nya post. Vad har du för mål med ditt jobb som ledare för SSU?

Ardalan Shekarabi säger: Att tillsammans med alla andra inom SSU göra organisationen till en radikal röst inom socialdemokratin. Vi ska bli ungdomarnas röst i svensk politik.

maria k säger: Grattis!

Vad är den viktigaste frågan för dig?

Ardalan Shekarabi säger: Två frågor. Internationell politik där jag vill att SSU ska kämpa för mänskliga rättigheter över hela världen. Integrationspolitik - vi måste måste bryta segregationen i Sverige.

Börje säger: Tror du att din utlänska bakgrund hjälpe dig att bli vald?

Ardalan Shekarabi säger: Jag tror inte det, jag tror att de politiska idéerna avgör vem som blir ordförande. Sen är det viktigt att ta in olika bakgrunder och erfarenheter i SSU.

Monica säger: Hej! Ska vi gå med i EMU eller inte? Och varför?

Ardalan Shekarabi säger: SSU tog ställning för att vara en neutral organisation, men personligen är jag för EMU. Jag tycker att det är viktigt att skapa en demokratisk motvikt till den allt mer internationaliserade marknaden.

Emma15 säger: Hej! Vem är du Ardalan?

Ardalan Shekarabi säger: Jag är en glad kille på 24 år från Uppsala som har pluggat juridik de senaste åren och nu har fått förtroendet att leda SSU. Kommer ursprungligen från Iran.

Lillsmurfen säger: Vad tycker du om svensk flykting poltik? MVH

Ardalan Shekarabi säger: Mycket måste förändras. Vi måste får mer rättssäkerhet och förutsägbarhet i flyktingpolitiken. Utlänningsnämnden måste läggas ner, i dag fungerar det som ett lotteri.

djeki6 säger: vad har du för mål i framtiden

Ardalan Shekarabi säger: Just nu handlar det om att se till att SSU hörs i samhällsdebatten och blir en radikal röst för ungdomar. Personligen vill jag med samhällsfrågor och kämpa för mina ideal och idéer.

Gurly_ säger: Grattis Ardalan! Hur känns det nu ?

Ardalan Shekarabi säger: Det känns himla skönt även om jag är himla trött i dag. Det känns skönt att ha blivit vald utan votering.

Tellex säger: När blir en invandrare statsmenister i en "svensk" regering tror du ?

Ardalan Shekarabi säger: Jag hoppas att det inte ska dröja allt för länge, att det snart ska kännas naturligt att även invandrare ska kunna bli statsminister.

Peter säger: Vad skulle du vara mest stolt øver att ha utrættat, nær du blickar tillbaka på 3 år som SSU-ordf.?

Ardalan Shekarabi säger: Jag hoppas att SSU lyckades driva en politik som ledde minskade klyftor i samhället och att vi lyckades påverka moderpartiet i viktiga frågor – framför allt de frågor som berör ungdomar: bostadspolitiken, ungdomsarbetslösheten och segregationen.

Jonas24 säger: Vilket favorit lag har du i Fotboll?

Ardalan Shekarabi säger: Gefle IF och Hammarby.

Marika säger: Vilken är din vision för samhället? Vill du ha ett klasslöst samhälle?

Ardalan Shekarabi säger: Min vision är ett samhälle där klyftorna minskar och där klasstillhörighet inte avgör människors livsval och förutsättningar.

jennie säger: grattis till utnämningen. vad vill du göra för djurens rättigheter? är detta något du vill arbeta för?

Ardalan Shekarabi säger: Det är viktigt att vi arbetar för att djurskyddslagstiftningen skärps och tillämpas effektivt. Vi måste ha bättre inspektioner och tillsyn av köttindustrin.

W säger: Ungdomar i dagens ser partipolitik som något segt och mycket byråkratiskt. Vad har du att säga dem?

Ardalan Shekarabi säger: Jag vill att de går med i ett ungdomsförbund och påverkar. Tillsammans kan vi förändra ungdomsförbunden så att de blir mer moderna och öppnar sig för alla typer av ungdomar.

kge säger: Vill du avskaffa monarkin ?

Ardalan Shekarabi säger: Absolut. Det är ett principiellt viktigt krav. Vårt styrelseskick är tyvärr inte demokratiskt så länge vi har kvar kungen.

Fia säger: När gick du med i ssu? Varför gick du med i ssu?

Ardalan Shekarabi säger: Jag gick med 1993 i Gävle, av två anledningar – för att jag var arg på svensk flyktingpolitik och på borgarnas politik som drabbade vanliga löntagare.

dorsch säger: vad anser du om "reclaim the streets" och liknande organisationer?

Ardalan Shekarabi säger: Jag tror att det är viktigt att organisationer som vill förändra samhället följer lagen och respekterar demokratin. Våld och skadegörelse kan aldrig accepteras som politisk metod.

Monica säger: I USA kan senatorsvalet stå mellan Arnold och Larry Flynt. Skulle sånt kunnahända i Sverige? Att t.ex Bert Milton och Mikael Persbrandt står mitt emot varandra i ett val? :)

Ardalan Shekarabi säger: Nej, och det är inte önskvärt. I Sverige fokuserar vi på politiken och inte personerna – även om det ibland kan vara viktigt.

maria k säger: Vad tror du spontant att det viktigaste är för en invandrare att intregreras i Sverige?

Ardalan Shekarabi säger: Det gäller att få ner arbetslösheten bland invandrare, arbete är vägen till att komma in i ett samhälle.

Andstrock säger: Tjenare!! Varför ska Sverige gå med i EMU??

Ardalan Shekarabi säger: För att jag tror på det politiska projektet EMU. Det är viktigt att skapa en motvikt till marknaden som allt mer internationaliseras.

johanna säger: Vad ska du göra efter det här? Första uppdraget?

Ardalan Shekarabi säger: Att åka till de distrikt som stödde min motkandidat och samtala med dem och se till att vi kommer närmare varandra.

Ardalan Shekarabi säger: Tack så mycket för chatten och hoppas att vi möts och får diskutera politik. Tack och hej!