30 sekunder om...

...välgörande artister

NYHETER

Att artister slår sina påsar ihop för att tjäna ihop en hacka till välgörande ändamål är en gammal klassiker vid det här laget. Rallarrysaren Band Aid, lite aidskonserter här och där, cancergalor och så vidare. Moder Teresa skulle ha varit stolt, ta mig tusan.

Däremot känns det nytt och fräscht att musikens stora går ihop och sjunger en trudelutt av rent glädjefnatt. Förra veckan åkte Rolling Stones, Justin Timberlake och AC/DC till Toronto. Kanada hade förklarats sars-fritt och stjärnorna skulle fira. Och locka tillbaka turisterna såklart.

Det verkar ju kanon. Och nu när det snackas om att de ska lägga ner projektet med Hallandsåsen borde vi använda oss av en sådan universallösning. Man samlar ihop ett gäng artister, som är uppåt värre över att det ökända bygget äntligen fått ett slut. Kanske lägger man till några pigga Big Brother-deltagare. Sen skickar man upp dem på åsen, döper allt till något så publikfriande som Rhoca Gil-rocken och säljer stor stark för 25 spänn. Alla kommer att glömma den sorgliga historien och alla döda fiskar och vilja hänga på åsen igen.

Jag är ett geni. Och jag tar inte ens någonting betalt för min idé.

Karolina Fjällborg