Tyska elitklubben slopar sexreklamen

– backar efter massiv kritik mot samarbete med porrsajt

NYHETER

Nu backar tyska SG Flensburg-Handewitt.

Handbollsklubben – som nu är i Sverige – slopar sexreklamen.

Den tyska Bundesligaklubben Flensburg-Handewitt chockade handbollsvärlden med sina nya dräkter. Laget har landslagsmän från Sverige, Norge och Danmark – och skulle inför säsongen ha ett tyskt hårdporrföretag som sponsor.

Spelarnas bakar skulle prydas med en adress till en sexsajt. Och som aftonbladet.se kunde berätta i går skulle de användas för första gången i den svenska storturneringen Allehanda Open i Ystad.

Klubben möttes dock av en massiv kritik från svenskt, danskt och norskt håll. Och i Ystad funderade tävlingsledningen och klubben på att vidta åtgärder.

Det behövs dock inte. I ett pressmeddelande skriver klubben att det stod klart för dem att kopplingen mellan sport och erotik skulle vålla diskussion. Samtidigt konstaterar man att man inte hade räknat med så stor nationell och internationell uppmärksamhet.

Samarbetet mellan de två parterna kommer att fortsätta. Man har dock kommit överens om att stoppa sexreklamen på dräkterna och klubben meddelar att man kommer att söka efter en ny dräktssponsor.

Tidigare artiklar:

Mattias Lundell