Norsk toppolitiker: Min hund kördes ihjäl med flit

Irländska varghunden Troll påkörd till döds i Töreboda

NYHETER

I onsdagskväll kördes den norska politikern Ursula Evjes hund Troll ihjäl i Töreboda utanför Mariestad. Nu anklagar hon en kvinna för att ha gjort det med flit.

– Hunden kördes på och låg mellan fram- bakhjulet. Då gav föraren full gas, säger Evje, som sitter i det norska stortinget för Fremskrittspartiet.

Foto: Stefan Svensson
Den norska stortingspolitikern Ursula Evjes hund dödades av en bilist.

Paret Ursula och Jan Evje äger ett litet bruk i Töreboda som de använder som sommarbostad. Enligt den norska tidningen Verdens Gangs nätupplaga har paret under en längre tid utsatts för trakasserier.

Avskuret kalkonhuvud

Bland annat ska paret ha hittat ett avskuret kalkonhuvud fastsatt på bilen och fått fönstren till bruket nedklottrat med orden ”Svin åk hem”. I bakgrunden finns ett bråk om pengar som har pågått i flera år.

– Grannen såg bilen som körde på hunden, och om den inte var utlånad den kvällen vet jag vem som satt bakom ratten, säger Ursula Evje till VG.

Enligt Jan Evje, som blev vittne till hur Troll – en irländsk varghund – blev påkörd, skedde det med flit.

Bilen ska ha svängt av från en liten grusväg ut på en gräsmatta för att köra på hunden, och därefter stannat.

”Gav full gas

– Hunden låg då mellan fram- och bakhjulet. Då gav föraren full gas och körde över den igen. Hunden var inte ute på vägen, det visar blodspåren, säger Ursula Evje till VG Nett.

Ursula Evje sitter i det norska stortinget för det högerpopulistiska Fremskrittspartiet. Hon kontaktade polisen, som till en början uppmanade Evje att ordna upp saken direkt med föraren till bilen.

– Men det gick inte. Nu avvaktar vi en formell anmälan, säger Håkan Larsson vid Västra Götalands polisdistrikt till tidningen Romerikes Blad.

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM