Regina Lund filmade med mordåtalad

Gangster i svensk action misstänks för "Mattmordet"

NYHETER

För två år sedan spelade 36-åringen gangster i en film med Regina Lund.

Nu åtalas han för mord.

Han misstänks ha huggit ihjäl en 33-årig man, rullat in honom i mattor och dumpat kroppen.

Foto: Frida Hedberg
Motspelare En skådespelare som spelade gangster i en film där Regina Lund hade en av de stora rollerna åtalas nu som misstänkt för "Mattmordet". En 33-åring avled sedan han stuckits i halsen och nacken med en kniv.

Den svenska actionfilmen där den mordåtalade 36-åringen spelar en av skurkarna släpptes direkt på video för två år sedan. Regina Lund, 36, spelar en av de stora rollerna.

En av de andra skådespelarna säger:

- Han har alltid varit ute och festat mycket och är en rolig kille. Mot mig har han alltid varit schyst. Jag uppfattade honom som väldigt vanlig, säger han.

Högg i halsen

- Jag kommer ihåg honom från tiden då jag jobbade som dörrvakt. Han var ofta ute på krogen och var en av dem man hade koll på, säger Sör James Daniel, 32, mer känd som Python i TV4:s "Gladiatorerna".

Nu åtalas 36-åringen för mord och dopningsbrott vid Norrtälje tingsrätt.

Enligt åklagare Krister Petersson har han mördat en 33-årig man genom att hugga en kniv eller något annat vasst föremål i hals och nacke.

Därefter ska 36-åringen ha förpackat kroppen i plastpåsar, sängkläder och två Ikeamattor.

Kroppen hittades den 1 mars på en skogsväg mellan Gottröra och Rimbo, norr om Stockholm, av en man som var ute och promenerade.

Vid husrannsakan hemma hos 36-åringen hittade polisen många blodspår, både på kläder och möbler. Efter analyser kunde det slås fast att blodet kom från 33-åringen.

36-åringen är även åtalad för dopningsbrott. Polisen hittade 133 tabletter med anabola steroider i hans bostad.

Nekar till mordet

I förhör berättar 36-åringen att de två männen känner varandra sedan barnsben och att han även är bekant med offrets bröder och kusiner. Han nekar till mordet, men erkänner dopningsbrott.

Regina Lund säger till Aftonbladet:

- Jag kommer inte ihåg den här mannen över huvud taget.

Andreas Utterström