Man föll från balkong - dog

Misstänkt 25-åring släpptes på söndags-eftermiddagen

NYHETER

Den 24-årige mannen dödsstörtade från balkongen på fjärde våningen.

Polisen i Borås anhöll den 25-årige lägenhetsinnehavaren, misstänkt för mord, alternativt dråp. Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen släpptes mannen, sedan graden av misstanke försvagats.

25-åringen nekar till anklagelserna.

Det var ett tidningbud som strax före klockan fyra på morgonen hittade kroppen nedanför balkongen till ett hyreshus i Borås.

24-åringen hade vistats i en lägenhet på fjärde våningen. Polisen anhöll innehavaren till lägenheten.

– Vi vet inte om det är ett brott eller något annat som ligger bakom mannens död. Han kan ha blivit knuffad eller ramlat ned själv, sa Lennart Stenquist, vakthavande befäl vid polisen i Borås på söndagsförmiddagen.

Efter att rättsläkaren undersökt 25-åringen och polisens tekniker gjort en första undersökning av lägenheten försattes 25-åringen på fri fot av åklagaren strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen.

Polisen i Borås säger att vissa misstankar mot mannen kvarstår, men att de har försvagats. I stället lutar det mer åt att det rör sig om en olyckshändelse.

Polisen har inga vittnen till händelsen. 25-åringen själv nekar till anklagelserna. Han har uppgivit för polisen att han låg och sov.

Kroppen ska nu obduceras och den tekniska undersökningen färdigställas.

Rickard Westman