Prins William jagade antilop med spjut

Kritiseras av djurrätts- organisationer

NYHETER

Storbritanniens prins William, 21, får kritik av djurrättsaktivister i hemlandet efter att ha jagat antilop – med spjut.

Den med västerländska mått mätt något ovanliga jakten företogs i Kenya, i sällskap med lokala massaier.

Foto: AP
Prins William dödade den 35 centimeter höga dikdikantilopen med ett spjut.

– Den första tanken är varför någon väljer att döda ett djur på ett sådant sätt att risken är stor för att det sker på ett inhumant vis, säger Jonathan Owen, talesman för djurrättsorganisationen World Society for the Protection of Animals till tv-kanalen BBC:s sajt.

”Han gjorde mig stolt”

Prinsen befinner sig på semester i Kenya och begav sig ut på jakt efter att först ha fått lektioner i att handskas med spjutet, som var drygt två meter långt och tillverkat av akacia-träd med en spets av metall.

– Han smög sig på bytet, tyst som en massai, siktade och genomborrade antilopen med spjutet på första försöket, säger den lokale massai-ledaren Legei till Mail on Sunday, rapporterar BBC.

– Han gjorde mig stolt. Han erbjöd mig bytet, säger Legei.

Bytet: 35 centimeter högt

Bytet, en dikdikantilop, var inte större än 35 centimeter. Det är inte första gången prins William jagat för nöjes skulle. Tidigare har han deltagit vid en rävjakt i England tillsammans med sin far, prins Charles.

– Vi har hundratusentals medlemmar och när de åker på semester tycker de om att titta på djur, inte döda dem, säger Jonathan Owen till BBC.

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM