Finansman slipper åtal för sexbrott

Polisen kunde inte hitta mannen på tre månader

NYHETER

Det blir inget åtal mot den kände svenske finansman som köpt sex av en prostituerad. Trots att mannen erkänt.

Polisen har inte lyckats lämna över någon stämningsansökan.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
FÖRDE REGISTER Den kände finansmannen som köpt sex kommer inte åtalas. Det var bordellmammans egna register som avslöjade hennes kunder.

Enligt Svenska Dagbladet har polisen under tre månader inte lyckats hitta den 54-årige mannen och lämna över stämningen mot honom.

Detta trots att mannen bor på Östermalm i Stockholm och har sitt kontor inne i city.

Nu är fallet preskriberat och kammaråklagare Hans Ihrman kunde inte göra någonting annat än lägga ned åtalet mot mannen.

Upprörd åklagare

- Jag är upprörd. Det är en kalldusch och så får det inte gå till. En sådan här person ska inte kunna hålla sig undan. Man ska inte misslyckas om man har tre månader på sig, säger Hans Ihrman till Svenska Dagbladet.

Det var när polisen i december i fjol slog till mot bordellmamman Teresa Lilius bordell i Solna som den omfattande sexhandeln avslöjades.

Elva män åtalades för att ha köpt sex av prostituerade, däribland 54-åringen.

Erkände brottet

Finansmannen nekade först till brottet, men i juni tog han själv kontakt med polisen och erkände att han via internet kommit i kontakt med den prostituerade kvinnan som han sedan köpte sex av. Han stämde träff med kvinnan och betalade henne 3 000 kronor för en timme.

- Han erkände rakt upp och ned. Men detta kommer att bli en straffri gärning. Att hålla sig undan när man faktiskt har erkänt brott är ynkligt, säger Hans Ihrman till Svenska Dagbladet.

Carola Ålstig