Polis misstänks ha kidnappat skönhetsmiss

Miss Vietnam spårlöst försvunnen

NYHETER

Vietnams regerande skönhetsdrottning har varit försvunnen i drygt en vecka.

Nu misstänker familjen att hennes svartsjuka pojkvän, polisman och son till stadens polischef, har kidnappat henne.

Foto: AP
Miss Vietnam, Pham Thi Mai Phuong (i mitten), vann den första officiella skönhetstävlingen i Vietnam, arrangerad av den kommunistägda tidningen Tien Phong.

18-åriga Pham Thi Mai Phuong från Haiphong i norra Vietnam kröntes i september förra året till Miss Vietnam i landets första skönhetstävling på många år. Hon vann bland annat ett stipendium för studier vid University of Luton i Storbritannien.

Hennes pojkvän var dock inte lika glad åt priset och ville inte att hon skulle åka.

Nu misstänker Phuongs familj att han i ett sista desperat försök att hålla henne kvar i landet har kidnappat henne.

Pojkvännen arbetar som polis i Haiphong och är även son till stadens polischef.

Skönhetsmissens mamma berättade, enligt AP, på tisdagen att hennes dotter tvingades in i en bil av flera unga män i förra veckan då hon var på väg hem från sin engelskkurs. När föräldrarna anmälde försvinnandet till polisen uppgav polischefen, pappa till deras dotters pojkvän, att de inte skulle oroa sig då dottern var i goda händer.

Phuong har ringt till sina föräldrar flera gånger sedan försvinnandet och sagt att allt är bra med henne, men att hon inte kan komma hem eller tala om var hon befinner sig.

- Vi är oroliga för Phuong och törs inte låta hennes yngre syster gå till skolan eftersom något kanske kan hända henne, säger Trieu Kim Oanh, mamma till Phuong, till AP.

Åsa Asplid

ARTIKELN HANDLAR OM