Hund överlevde 68 dagar i brunn

NYHETER

Den sjuåriga fårhunden Flossy har haft en minst sagt eländig sommar.

I hela 68 dagar satt han fast på botten av en fyra meter djup brunn.

Som av ett mirakel räddades han ur sin dödsfälla - mager och skakig, men vid liv.

Foto: SCANPIX/Joergen Jessen
Efter att varit instängd 68 dygn i en brunn är Flossy äntligen hemma hos matte Birgitte Pontoppidan.

Flossy är idag Danmarks mest berömda hund. Efter att ha överlevt 68 dygn på botten av en brunn, utan någon mat och inget annat att dricka än det vatten som vädret fört med sig, räddades han i fredags från en säker död.

Det var i månadsskiftet maj juni som Flossy gav sig av på upptäcktstur i snårskogen kring sina ägare Hans Ibsen och Birgitte Pontoppidans stuga i danska Nakkehoved, skriver Jyllands-Posten. Någonstans bland all sly och ris ramlade han ner i en gammal brunn som inte spärrats av.

När han inte kommit tillbaka efter några timmar började husse och matte att leta, men förgäves. Trots efterlysningar och lappar i närområdet fann man inga spår av Flossy och efter några veckor antog man att han dött.

I början av augusti blev det dock dags för markägare Leif Hald att företa sin årliga inspektion av den gamla brunnen.

När han kom till platsen hörde han några ynliga kvidanden och fick till sin förvåning se en utmärglad hund kika upp från brunnsbotten. Hald lyckades få upp hunden och kontaktade ägarna.

Elva kilo magrare och på vingliga ben kunde Flossy slutligen återförenas med Hans och Birgitte.

- Han hade inte överlevt en vecka till, säger en tagen Birgitte Pontoppidan till Jyllands-Posten.

Den dramatiska sommaren har dock haft sina positiva sidor också. Idag lever Flossy som det tillstår en berömdhet. Kokt lax och kyckling varvas i matskålen och när det gäller hundgodis är det bara det bästa och dyraste som gäller.

Åsa Asplid