Poliserna ryckte in som barnmorskor

Lille Ali föddes i baksätet på en taxi

NYHETER

Lille Ali ville inte vänta.

Han föddes i en taxibil i centrala Stockholm.

Två poliser fick agera barnmorskor.

Foto: ANNA CLARÉN
LYCKLIGT SLUT Mamma Radia Boubaghila och pappa Mohammed tillsammans med "barnmorskorna" Daniel Hallberg, som stolt håller Ali i sin famn, och Johan Eriksson på Södersjukhuset i Stockholm.

Poliserna Johan Eriksson, 25, och Daniel Hallberg, 29, kom åkande på Hornsgatan i Stockholm i går eftermiddag när de fick syn på en taxichaufför som stod och vinkade förtvivlat.

Barn på väg ut

- Vi trodde att han behövde hjälp med ett fyllo. Men när vi kom fram fick vi se att det låg en kvinna i baksätet med särade ben och att ett barn var på väg ut. Det visade sig vara chaufförens fru, säger Daniel Hallberg.

Polismännen agerade snabbt.

- Det fanns ingen tid för att tänka. Johan larmade ambulans och jag hjälpte mamman, säger Daniel Hallberg.

Allt gick väldigt fort. Barnet var ute på mindre än en minut.

Otrolig känsla

- Ingen av oss har barn och har aldrig varit med om något liknande. När barnet var helt tyst trodde vi att något var fel. Men då kom jag på att jag har hört att man ska gnugga barnets rygg för att se till så att allt slem försvinner från luftvägarna. Det fungerade, säger Daniel Hallberg.

- Att höra den lilla pojkens skrik var en otrolig känsla. När vi sedan hörde ambulanssirenerna förstod vi att det skulle gå bra, säger Johan Eriksson.

Vilade ut

Ambulansen förde Ali, mamma Radia och pappa Mohammed till förlossningsavdelningen på Södersjukhuset i Stockholm där de vilade ut i går kväll.

Tacksamma

- Vi är trötta men tacksamma. Det känns underbart att allt gick bra, säger Radia Boubaghila.

Även de tillfälliga barnmorskorna är glada:

- Det känns bra att vi kunde hjälpa till, säger Daniel Hallberg med stolthet i rösten.

Den lille pojken ska heta Ali. Han väger 3 040 gram och är 51 centimeter lång. Hemma väntar Zackarias, 12, Malika, 9, och Sara, 2, på sin lillebror.

- Det gick fort även när Sara föddes. Det verkar som om det bara går fortare och fortare för varje gång, säger pappa Mohammed och skrattar.

Nils Olauson