Feg eller tuff?

Festivalens aktiviteter har något för alla

NYHETER

Feg och försiktig eller tuff och ball - festivalen har något för alla sorter.

Nu har du chansen att göra det du aldrig vågat tidigare.

Foto: Pernilla Wahlman
Aftonbladets Kajsa Tottenhammar fegar inte ur.

Nästan allt på festivalen är gratis. Till och med drickat - i Kungsan får du dricka hur mycket vatten du orkar. Tre saker är nästan gratis - göra egen t-shirt, spela in en skiva och få massage.

Känner du någon som fyller år i dag? Skramla ihop 20 kronor och låt födelsedagsbarnet sjunga in sin egen cd. Billig och rolig födelsedagspresent.

Behöver du höja månadspengen? Panta flaskor för 20 spänn och muta mamma med antivåldsmassage. Efter en kvarts oljerubbning är det svårt att säga emot.

Kanske är du som många andra - tycker det är jobbigt och nervöst att göra något du aldrig prövat förr. Aftonbladets reporter hjälper dig på traven. Häng med på ett snabbtest av aktiviteterna.

Vad: Repellering.

Var: Kulturtorget.

Omdöme: Sjukt - hysteriskt kul, vidrigt läskigt. Antingen är man helt kall och flabbar hela vägen ner eller så intalar man sig själv att "visst, jag har haft ett trevligt liv - men det här är något jag måste prova".

Jag är inte den kalla typen. Men jag fegar inte heller. Precis när liften stannar stängs min hjärna av. Synen blir dimmig, jag får extremt tunnelseende och jag kan inte prata. Snart gäller det.

Har man väl börjat lämna marken finns ingen annan värdig återvändo. Vem vill tas emot på marken utan att ha firat sig ner för egen maskin?

Vad: Jätteboxning.

Var: Plattan.

Omdöme: Övertalade 15-årige Hugo Sandberg att gå en match mot mig. Grymt kul men har man a minsta problem med att visa sig från sin minst attraktiva sida ska man nog hålla sig utanför ringside.

Vad: Kung Fu.

Var: Kulturarenan.

Omdöme: Ensam mot fyra svartklädda tuffingar gör jag kullerbyttor - sådana där som blir fel, man landar på ryggen och tappar luften. Om jag fått låna en samurajdräkt hade betyget blivit bättre.

Vad: Massageskola.

Var: Kulturtorget.

Omdöme: Alfabetet, höger och vänster och massage - det borde alla människor kunna. Massageoljan är kanonbra för torra händer. Kom ihåg att prata lite med den du masserar, då kan den du masserar slappna av bättre.

Vad: Göra en t-shirt.

Var: Kulturtorget.

Omdöme: Pilligt och genomtrevligt. Härligt att komma undan från solen och musiken en stund. Perfekt grej för alla som försökt göra egna t-shirtar hemma i datorn med stryk-på-papper som bleknar efter första tvätten. Den här tröjan håller.

Kajsa Tottenhammar