Italien i lottoyra när rekordjackpot står på spel

Vinsten uppe i 600 miljoner kronor

NYHETER

Spel och dobbel är samtalsämnet framför alla andra i Italien just nu.

På onsdagskvällen dras vinnaren till Europas största jackpot någonsin.

Drygt 600 miljoner kronor står på spel.

Italienarna har gått man ur huse den sista tiden för att delta i kvällens dragning av det nationella lottot.

Även de som aldrig någonsin har spelat förut deltar - frestelsen att vinna rekordvinsten och de livsavgörande möjligheter den skulle innebära har blivit för stor för nästan alla att motstå.

I landets norra delar strömmar även invånare från Schweiz, Frankrike, Österrike och Slovenien över gränsen för att delta i dragningen, skriver BBC. Till och med tillfälliga turister i landet har drabbats av lottoyran.

Europas största jackpot

Ingen har lyckats pricka in de sex rätta numren på mer än sex månader. Det har lett till att rekordvinsten på 66 miljoner euro, drygt 600 miljoner svenska kronor, har byggts upp.

Den billigaste satsningen ligger på en euro, knappt tio kronor, men den senaste tiden har det blivit allt populärare med olika former av system och sammanslutningar där flera personer köper in sig och har chans att vinna en del av vinsten.

Samtidigt som hela landet kollektivt drabbats av speldjävulen varnar konsumentgrupper för att invånarna kan bli spelberoende. Deras krav på en övre gräns för hur stora spelvinsterna får vara har dock mötts med döva öron.

Europeiskt lottorekord

En lycklig Lottovinnare i Milanotrakten kunde på onsdagskvällen se sig omkring 610 miljoner kronor rikare. Vinsten på 66 miljoner euro är den hittills största Lottovinsten i Europa.

Åsa Asplid