Tre ihjälskjutna vid närbutiker

Ny krypskytt fruktas i USA

NYHETER

USA fruktar en ny krypskytt.

På mindre än en vecka har tre människor skjutits till döds utanför närbutiker.

Polisen misstänker nu att det handlar om en och samma skytt.

Jakten på de två krypskyttarna i Washingtonområdet spred panik i USA. Nu kan det vara på väg att hända igen.

På mindre än en vecka har tre människor skjutits till döds i Charleston, West Virginia. Och i kväll kopplar polisen för första gången samman händelserna.

– Hur tråkigt det än är så är vi oroade för att det handlar om en ensam skytt, säger Phil Morris, polischef i Kanawha County till AP.

Telefonautomat

Sent på torsdagen, lokal tid, sköts en man och en kvinna utanför två olika närbutiker i området och i söndags sköts Gary Carrier Jr, 34, ihjäl när han använde en telefonautomat utanför en butik i staden. Enligt polisen verkar offren ha valts slumpvis.

– Vi har ingen som står där med ett rykande vapen, vi har inga tecken på att det handlar om familjevåld och vi har ingen anledning att tro att det handlar om en droguppgörelse, säger Phil Morris.

Uppmanas hålla ögonen öppna

Vid en presskonferens på fredagen uttryckte han sin oro för att en ny krypskytt skulle härja i West Virginia. Polischefen uppmanade också alla boende i området att hålla ögonen öppna och inte bege sig till affären ensam.

Kvinnan sköts till döds medan hon tankade sin bil utanför en butik i Campbells Creek, strax öster om Charleston. En timme senare sköts mannen till döds utanför en butik 16 kilometer därifrån.

Polisen har ännu inte konstaterat vilket typ av vapen som använts vid skjutningarna. Man slår dock fast att skotten avfyrats från en fast position.

Dessutom utesluter man inte att det kan finnas ett samband mellan de tre morden och en annan dödsskjutning i området i mars. Polisen har granskat säkerhetskameror från de olika närbutikerna, men vill inte kommentera eventuella fynd.

Mord i sex delstater

Det var i september i fjol som de två prickskyttarna John Allen Muhammad, 41, och hans kumpan John Lee Malvo, 17, satte skräck i USA. Gömda i sin bils bagagerum sköt de tio slumpvis utvalada människor till döds ett gevär av typen Bushmaster XM-15. De höll sig kring Washington DC, men misstänks för mord i hela sex delstater.

Krypskyttarna började sin våldsturné i West Virginias grannstat Virginia.

De föll offer för krypskyttarna förra året

Mattias Lundell