Räddad efter fem timmar i bankvalv

Daniella, 2,5 år, blev instängd av tidlåset

Foto: AP
Lilla Daniella, i sin mammas famn, förs bort av räddningspersonalen efter fem och en halv timmar i bankvalvet.
NYHETER

Här räddas Daniella Sanchez, 2,5, ur bankvalvet.

I fem och en halv timme satt flickan inlåst.

Sedan lyckades inbrottet för polis, räddningstjänst – och en borrfirma.

Daniella Sanchez var i går med mamma på jobbet på Washington Mutual Bank i Redwood City, strax söder om San Francisco. Medan kassörskan och de andra i personalen stängde kontoret lekte hon i lokalerna.

Knallat in i valvet

För sent upptäckte de att hon var borta. Flickan hade knallat in i bankvalvet – som stängdes och tidlåstes till nästa morgon.

Bankens säkerhetsexperter konstaterade snabbt att de inget kunde göra för att häva tidlåset. I stället kallades räddningstjänsten in.

Brandmän, poliser och en firma specialiserad på borrning genomförde den ovanliga räddningsaktionen. Först borrades ett litet hål i bankvalvets dörr för att få in en minikamera, vatten och ge flickan möjlighet att tala med sin mamma.

Vid gott mod

Redan då lugnades brandmännen. Brandchefen Paul Wilson förklarade för AP att allt såg bra ut och att flickan var vid gott mod.

– hon har inte gråtit eller så, sa han.

Räddningsaktionen fortsatte dock. Borrfirman var övertygade om att man skulle lyckas bryta sig in i valvet. Och i går vid midnatt, lokal tid, kunde flickan krypa ut genom ett hål i bankdörren.

Hon fördes tillsammans med sin mamma till sjukhus för undersökning.

Mattias Lundell