Ulrika sa ja - på sin födelsedag

Magdans och eldslukare på tv-stjärnans fest i natt

1 av 4 | Foto: ANDREAS BARDELL
till norrland på smekmånad Vid sin lyxvilla på Värmdö gifte sig Ulrika Jonsson med den brittiske armémajoren Lance Gerrard-Wright i går. Att regnet öste ner bekymrade henne inte ett dugg. "Det dåliga vädret bryr jag mig inte om, jag tycker bara regnet är romantiskt", sa hon. I morgon inleder kärleksparet sin smekmånad. Då ska Ulrika guida Lance runt i Norrland.
NYHETER

FÅGELBRO

Barfota och i hällande regn gifte sig Ulrika Jonsson i går med Lance Gerrard-Wright.

Sent i natt festade kärleksparet på sitt arabiska bröllopskalas.

- Det känns helt fantastiskt, sa Ulrika lyckligt.

På sin egen födelsedag fick Ulrika Jonson, 36, sin brittiske armémajor Lance Gerrard-Wright, 35.

Vigseln hölls i trädgården på Ulrikas lyxställe i Värmdö. När stjärnans åttaårige son Cameron "gav bort" sin mamma brast flera av gästerna i gråt.

- Ett jättefint bröllop, men det var tur att jag hade vattenfast mascara, sa Ulrikas mamma Gun Brodie efteråt och skrattade.

Ulrika Jonsson var strålande vacker i sin silkesklänning, designad av Alice Temperley. På sin ankel visade hon stolt upp en tatuering i form av det svenska riksvapnet tre kronor.

Hennes dotter Bo, 2, var brudtärna och bar en exakt kopia av mammas klänning. Till tonerna av "The Blowers daughter" skred bruden barfota fram till altaret där Lennart Sjöström, kyrkoherde i Svenska kyrkan i London, väntade.

Fick kärleksgåva

Kärleksparet växlade ringar och kysste varandra. Tidigare under dagen överraskade Lance Ulrika med en speciell kärleksgåva: ett vackert armband i silver.

- Det här är bättre än vad jag förväntade mig. Den bästa dagen i hela mitt liv, sa Lance innan han lyfte upp Ulrika i sin famn.

Ulrika Jonsson var strålande glad.

"Det blir nakendans"

- Det här känns helt fantastiskt. Jag grät igenom hela vigseln. Det dåliga vädret bryr jag mig inte om, jag tycker bara regnet är romantiskt.

Bröllopsmiddagen serverades på Fågelbro golfklubb, innan det på kvällen blev fest på marockanskt vis vid Ulrikas hus.

- Det blir nakendans i natt, skojade Ulrika innan festligheterna började.

Säkerhetspådraget var stort och på tomten patrullerade ett 15-tal vakter med paintballgevär.

Festen ägde rum i ett partytält, inrett med kandelabrar, ljus, mattor och blommor på marken. Personalen hade arabiska dräkter och när gästerna anlände spelade brudgummen och en vän gitarr. Efter välkomstdrinken bytte Ulrika kläder till en indisk tvådelad dräkt i vinrött med sandaler.

Dirty Dancing-dans

Magdans och eldslukare stod för underhållningen, men mest jubel fick bröllopsparet när de tätt intill varandra dansade till temat ur filmen "Dirty Dancing".

- De var fantastiskt söta, de gjorde till och med det klassiska lyftet, säger ett ögonvittne.

Vid 23-tiden bjöds det på bröllopstårta innan ett fyrverkeri lyste upp himlen.

Ulrika och Lance dansade sedan till schlagermusik natten lång.

Daniel Nyhlén, Susanne Nylén