Misstänkt baby- mördare gripen

25-åring greps i Uppsala i kväll

Foto: HASSE ROSENTHAL
I denna gångtunnel i Brunna hittades det mördade spädbarnet.
NYHETER

Polisen väntade på paret när de i kväll återvände till campingen.

En 25-årig irländare greps – och sitter nu anhållen för spädbarnsmordet i Brunna norr om Stockholm.

Foto: POLISEN
Denna bibel låg intill den döda barnkroppen.

Dagarna före jul i fjol hittades den nyfödda flickan inlindad i en blodig handduk i en gångtunnel i Brunna i Upplands Bro. Bredvid kroppen låg en bibel och polisen har flera gånger gått ut med vädjanden till mamman.

Polisen har sedan fyndet i julas arbetat intensivt med fallet. Sent i går kom genombrottet och misstankarna riktades mot ett irländskt eller brittiskt par.

Rikslarm utfärdades

Paret tog i går in på Fyrishov Stugby och Camping. Senare på kvällen beslutade jouråklagare att anhålla 25-åringen i hans frånvaro, misstänkt för mord. Samtidigt utfärdades rikslarm efter mannen.

Men paret lämnade anläggningen innan polisens rikslarm hann gå ut.

– De stannade bara några timmar, säger Mats Hallqvist, jouransvarig på anläggningen.

Tidigt på söndagskvällen gav dock rikslarmet utdelning. Polisen hittade paret – när de återvände till campingen i Uppsala.

– Åtminstone mannen är gripen, säger vakthavande befäl vid Norrortspolisen, till aftonbladet.se.

Nya uppgifter i går

Polisen är mycket förtegen om de senaste dagarnas utveckling i fallet och bekräftar bara att nya uppgifter framkommit. Det är inte första gången under utredningen som misstankarna riktas mot utländska personer.

När babyn hittades i fjol talade utredare om möjligheten att det skulle röra sig om en mamma från annat europeiskt land.

I våras anhölls ett ungt brittiskt par misstänkta för mordet. En blodanalys – från kvinnan och den blodfläckade handduken – friade dem dock från alla misstankar.

Andreas Harne, Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM