Sju skottskadade på norskt 40-årskalas

Jubilaren vill skrämmas – sköt sex gäster och sig själv

NYHETER

Fyrtioårsjubilaren skulle skoja med gästerna.

Men när mannen från norska Oppsjø skulle skrämmas med hagelgeväret gick det fel.

Han ramlade, ett skott gick av – och mannen och sex gratulanter skadades.

Norska VG skriver i dag om den misslyckade överraskningsfesten i Oppsjø i Skjeberg. Jubilaren hade fått reda på att vännerna planerade fest i en Jakt- och fiskestuga och tänkte själv överraska.

– Han viille på skämt skrämma de 25-30 personerna som mötte honom. Han ska ha avfyrat ett skott i luften då de kom mot honom.

– Men när han skulle gå in på vägen mot gästerna snubblade han och ett nytt skott gick av, säger utredaren Hans Petter Slang till VG.

En 33-årig kvinna skadades svårt i benen och fördes till sjukhuset Østfold i Fredrikstad. Hon, liksom fyra andra personer, blev i natt kvar på sjukhuset. Ingen av dem är livshotande skadad.

Gästerna har berättat för polisen att de samlats 150 meter från stugan och planen var att jubilaren skulle luras bort längs vägen och råka på dem. Men 40-åringen visste vad som väntade, gick in i skogen bakom huset och knallade fram bakom vännerna för att skrämma dem.

Men efter skrämselskottet kom olyckan. När han ramlade gick det andra skottet av. Han själv och sex av vännerna träffades av hagelsvärmen.

Mattias Lundell