Här höll konstprofessorn kokainfester

Naken och omgiven av flera prostituerade

NYHETER

BERLIN

Tysklands mest berömda bildkonstnär satt spritt språngande naken och blev underhållen av nio prostituerade.

Då slog polisen till, och hittade 11 gram kokain.

Foto: SCANPIX
FEST FÖR EN MILJON Den tyske professorn blev, minst sagt, tagen på bar gärning. När polisen stormade den fashionabla sviten på lyxhotellet Steigenberger fick han kroppsmassage av två prostituerade. Sju andra prostituerade drack champagne och på bordet fanns 11,6 gram kokain.

Den 59 år gamle professorn vid Düsseldorfs konstakademi hade för helgen hyrt rum på det lokala lyxhotellet Steigenberger.

Klockan 11 på lördagsförmiddagen stormades den fashionabla sviten av sex poliser och tre åklagare. Två av kvinnorna hade fått av kläderna av sin klient och höll på att ge honom kroppsmassage. De sju andra kvinnorna försåg sig med champagne. På bordet stod ett fat med 11,6 gram kokain - färdigt att användas.

Medan polisen undersökte rummen knackade ytterligare två prostituerade på dörren.

Hela festen har enligt en representant för riksåklagaren kostat över en miljon kronor.

Mer kokain hittades

Hemma hos 59-åringen hittade man ytterligare 10 gram kokain. Han har själv medgett att han sedan början av 90-talet använder det narkotiska preparatet med jämna mellanrum.

Flera stora orgier

De senaste åren har han flera gånger firat stora orgier på hotell Steigenberger. Det var en kvinna som tidigare brukade delta som i ett brev tipsade polisen.

Frun var bortrest

Professorn är gift med en 27-årig kvinna som han har ett tvåårigt barn med. Frun var på utlandsresa när han tog in på Steigenberger.

Mannen har tidigare arbetat som gästprofessor vid Konsthögskolan i Stockholm och räknas som ett känt namn på den internationella konstscenen. Senast i våras reste han på officiellt besök till Sankt Petersburg tillsammans med Tysklands förbundskansler Gerhard Schröder.

Mannen riskerar nu inte bara ett fängelsestraff på minst ett år för narkotikabrott.

Han kommer med stor sannolikhet också att bli fråntagen sin professorstitel.

Asbjørn Svarstad