Prinsessans favorit- krog kan få stänga

Kharma anmält för trängsel och fylla

1 av 2 | Foto: SOFIA EKSTRÖM
RISKERAR STÄNGAS Kharma vid Stureplan i Stockholm riskerar att förlora sitt alkoholtillstånd. Innekrogen har nu fram till oktober, då beslut ska fattas av tillståndsenheten, på sig att vidta åtgärder.
NYHETER

Innekrogen Kharma riskerar att förlora sitt tillstånd.

Trängsel och fylla är orsakerna till att en av prinsessan Madeleines favoritkrogar kan tvingas att stänga.

Kharma vid Stureplan har sedan starten varit en av huvudstadens trendigaste krogar. Många vill komma in på den eftertraktade nattklubben. Lite för många kanske har det visat sig.

Kharma anmält

Trängsel och fylla har nu gjort att krogen blivit anmäld till tillståndsenheten.

- Kharma har varit uppe men blivit återremitterat. Vi håller på och utreder fallet. Just nu står ord mot ord, säger Ann Hilmersson, chef på tillståndsenheten.

Vidta åtgärder

Tidigast i oktober kommer ett beslut att fattas om Kharmas sprittillstånd. Nattklubben har fram till dess på sig att vidta åtgärder.

- Överlag handlar sådana här fall om att ha skötsamma gäster och lämpligt gästantal, hålla ordning, minska fyllan och ha en ansvarsperson på plats, säger Ann Hilmersson.

I dag har Kharma öppet till klockan tre. Flera av de krogar som varit i riskzonen tidigare är ställen som har öppet till klockan fem, såsom Sinners.

Hålla droger borta

- Det är inte öppettiden som är viktigast. Det här handlar inte om någon strafflagstiftning utan om hålla några enkla regler - inte servera underåriga, ha vakter, se till att brottslig verksamhet och droger inte förekommer och att alkohollagen följs.

Susanne Nylén