Flera år gammalt lik hittades i hyreshus

NYHETER

Ett lik som kan vara flera år gammalt hittades på onsdagskvällen på en vind i Göteborg.

Polisen vet ännu inte vem den döda personen är.

Det var på onsdagskvällen strax för klockan tio som den döda kroppen hittades i ett vindsutrymme till ett hyreshus i Bergsjön, Göteborg.

Enligt de första uppgifterna hade kroppen legat där i flera månader. Nu tror man att det kan röra sig om ännu längre tid.

– Vi kollar upp några försvinnanden som anmäldes för ett antal år sedan, säger kriminalkommissarie Per Olof Johansson på Göteborgspolisens spaningsrotel.

Oklart om brott

Polisens tekniker har undersökt fyndplatsen men inte hittat några föremål som tyder på att det begåtts ett brott.

– Men det är svårt att se om kroppen blivit utsatt för någon skada eftersom den är mumifierad, säger kriminalteknikern Bengt Erikson.

Uttorkningen av kroppen har gjort att den inte luktat. Därför har ingen misstänkt vad som dolt sig uppe på vinden.

Okänd identitet

Kroppen låg fullt synlig ovanpå isoleringen i det lilla vindsutrymmet som ligger alldeles under taket på hyreshuset. Det var en bekant till några boende som tog sig uppför den lilla stegen och hittade kroppen.

– Vi vet inte vad han hade för ärende upp på vinden. Det är en "krypvind" som ibland används av folk som ska upp på taket och utföra reparationsarbeten, säger Bengt Erikson.

Någon identitet på den döda personen har man ännu inte.

– Det enda vi kan säga är att det är en man. Genom att undersöka tänderna ska man kunna uppge en ungefärlig ålder, säger Bengt Erikson till aftonbladet.se.

Obducenterna har ännu inte tittat på kroppen.

Malin Ekmark