Han har skjutit ihjäl tre

Fantombild ska hjälpa polisen i jakten på krypskytten

NYHETER

Han kan vara den nye krypskytten.

Polisen i West Virginia är säker på att samme man mördat tre slumpvis valda offer.

Nu ska experter från FBI ta fram seriemördarens profil.

Foto: department of justice, USA
Polisens fantombild visar mannen som misstänks ha skjutit ihjäl tre personer i Charleston, West Virginia.

Tre dödsskjutningar på mindre än en vecka fick polisen i amerikanska Charleston, West Virginia, att frukta en ny krypskytt. Nu har farhågorna besannats.

Den ballistiska undersökningen visar att de tre offren dödades av samma vapen. Kulorna matchar så pass att alla andra alternativ kunnat uteslutas.

– Det handlar om något slags gevär med kaliber 22, säger polischefen Jerry Pauley.

Polisutredningen bedrivs intensivt. Experter har kallats in för att ta fram en gärningsmannaprofil. Och i natt släppte polisen sitt viktigaste spår i mördarjakten.

En fantombild visar en kraftigt byggd man med getskägg. Bilden är baserad på vittnesbeskrivningar från två av dödsskjutningarna. Och utredarna menar att det kan handla om skytten.

– Vi vill helt enkelt prata med honom. Vi vet inte om han är föraren, skytten eller bara någon som kan hjälpa oss, säger en poliskälla till CNN.

Det första skott man lyckats knyta till krypskytten föll den 10 augusti, då Gary Carrier, 44, sköts i en telefonkiosk. Fyra dagar senare – i torsdags förra veckan – sköts Jeanie Patton, 31, och Okey Meadows, 26, till döds utanför en bensinstation respektive ett närköp.

Mannen på fantombilden sågs i samband med dessa två mord. Han stod utanför en mörk pickup, eventuellt en Ford F-150. Vid mordet på Okey Meadows såg ett vittne hur en liknande bil snabbt åkte från platsen direkt efter skjutningen.

Krypskytten kan ha försökt slå till igen. Polisen undersöker en ny skottlossning i onsdags, då en 16-årig flicka och hennes pojkvän besköts utanför en närbutik i Charlestonområdet.

– Min dotter ringde och berättade att hon besköts utanför en Go-Mart, säger flickans mamma till tv-stationen WSAZ.

– Hon sa att kulan träffade huset och passerade strax bredvid hennes huvud.

Polisen bekräftar att man funnit kulan och talar om ett ”intressant fynd”.

Krypskyttens offer

Mattias Lundell