Polisen utreder fyra grova våldtäkter

Yngsta offret 13 år – drog in i badhytt på campingplats

NYHETER

Polisen utreder nu fyra grova våldtäkter på kort tid.

I två av fallen har flera män givit sig på flickorna, 13 och 20 år gamla.

Den yngsta flickan våldtogs i en badhytt på en campingplats i Sandviken.

Den 13-åriga flickan träffade männen på Strandbadens camping i Årsunda förra torsdagen. Men först i förrgår orkade hon berätta. Tillsammans med sina föräldrar och en kamrat gick hon till polisen och förklarade vad som hänt.

– Hon har berättat en mycket trovärdig historia och hon har det jättejobbigt, säger förhörsledaren Maria Pärssinen till Arbetarbladet.

Tidningen rapporterar att flickan under dagen lärde känna männen som bodde på anläggningen. I förhören uppskattar hon deras ålder till mellan 14 och 30 år.

Flickan berättar att flera av dem gav sig på henne vid halvelvatiden på kvällen. De ska ha dragit in henne i en badhytt vid stranden och våldtagit henne.

Drog in henne i badhytt

I går natt inträffade en ny gruppvåldtäkt. En 20-årig kvinna följde med fem män i åldrarna 18 till 27 år till en adress i en ort utanför Hässleholm. Kristianstadspolisen förhörde männen under dagen och sent i kväll släpptes de. Istället anhålls två av deras kamrater – misstänkta för grov våldtäkt.

Under Malmöfestivalen

I Malmö greps och anhölls en 17-årig man i natt misstänkt för att ha våldtagit en jämnårig flicka. I förhören berättar flickan att hon våldtogs vid Latinskolan under natten mot lördag.

– Hon hade varit på festivalen och träffat en man som hon gått en sväng med och han våldförde sig på henne, säger Kennert Strand, kommissarie vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.se.

En timme efter våldtäkten greps den 17-årige mannen.

25-årig man anhållen

En 25-årig man från Torshälla utanför Eskilstuna anhölls enlit TT på lördagen, misstänkt för våldtäkt på en 18-årig kvinna sent på fredagskvällen.

Kvinnan larmade polisen strax efter midnatt. Hon uppger att mannen våldtagit henne i en lägenhet i Torshälla. På lördagseftermiddagen kom mannen självmant till polisen.

- Han kände att det började brännas runt honom. Nu sitter han anhållen, säger Dick Johnson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till TT.

Han uppger att han inte vet om mannen erkänt brott. Kvinnan läkarundersöktes på lördagen. Enligt polisen styrker det första läkarutlåtandet hennes berättelse.

Våldtäkter:

Ytterliggare två våldtäkter har anmälts i veckan.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM