Femåringar hölls inspärrade i bur

Storebror slog larm – föräldrarna greps av polis

Foto: AP
I två hemgjorda burar, tillverkade av två sammanbundna spjälsängar och tillslutna med plastlådor, satt femåringarna inspärrade minst tjugo timmar om dygnet.
NYHETER

Tjugo timmar om dagen hölls de två femåriga tvillingbröderna inspärrade i små burar av sina föräldrar.

Till slut fick deras 20-årige bror nog och larmade polisen.

I lördags greps föräldrarna.

De båda bröderna i Phoenix, USA levde under omänskliga förhållanden. I två hemgjorda burar, tillverkade av två sammanbundna spjälsängar och tillslutna med plastlådor, satt femåringarna inspärrade minst tjugo timmar om dygnet, troligen under flera år.

Burarna var fulla av kackerlackor och täcken och madrasserna var nersmetade av urin och avföring när polisen kom till hemmet i lördags, uppger AP.

- De var glada att se oss och bredde ut armarna mot oss för att bli upplockade och omhållna säger polis Jacqui MacConnell till AP.

Brodern slog larm

Föräldrarna, Louis and Estelvina Rodriguez, har gripits och sitter anhållna misstänkta för barnmisshandel.

Det var efter att tvillingarnas 20-årige bror tagit kontakt med en polisman vid den lokala mataffären som hela historien rullades upp.

Estelvina Rodriguez sade till polisen att man hållt tvillingarna inspärrade i buren för att deras 69-årige pappa inte orkade med att ha sina söner springande och stojande runt benen. Tanken var inte att straffa barnen utan att skydda dem.

- Mamman berättade att barnen tagit sig utanför huset en gång och blivit bitna av en hund. Hon sade att de höll barnen inspärrade i buren för deras egen säkerhets skull, säger polisofficer Randy Force.

Kan inte prata

Pojkarna har troligen fått komma ut och röra på sig ett par timmar om dagen när deras mamma kommit hem från jobbet, enligt polisen.

Femåringarna kan inte prata och har ännu inte lärt sig att gå på toaletten.

- De kan inte prata. När de försöker kommer det bara konstiga ljud ur deras mun, säger Edna White som bor granne med familjen.

Redan 2001 kom det in en anmälan om att de båda pojkaran for illa i hemmet till de lokala myndigheterna. Socialarbetare besökte hemmet vid två tillfällen, men pojkarna var ute och lekte och verkade må bra vid båda tillfällena och inga åtgärder vidtogs.

Barnen har nu tagits om hand av de sociala myndigheterna tills vidare.

Tidigare artiklar

Åsa Asplid