Polis gav Romeo lift till sin käresta

NYHETER

Förälskad, men pank.

Det hindrade inte den 15-årige italienare som liftade från Milano till Sverige för att söka upp en svensk tjej som han blivit kär i.

I går fick han poliseskort till sin käresta.

Vid 20-tiden i går kväll fick polisen i Linköping flera telefonsamtal om att en tonåring kille gick omkring i dåliga kläder längs E4:an.

En patrull åkte dit och hämtade honom.

Han visade sig vara en 15-årig italienare som var efterlyst som försvunnen från hemstaden Milano sedan några dagar tillbaka.

- Han hade liftat från Milano till Sverige och var på väg till en svensk tjej som han träffat i USA vid tidigare tillfälle. Men varken hon eller killens föräldrar visste någonting om hans resa, säger Mikael Kinnå, vakthavande befäl vid Linköpingspolisen.

Bor med familjen

När polisen kontaktade föremålet för den unga italienarens kärlek, som är några år äldre och bor med sin familj i Stockholm, visade det sig att hennes pappa var beredd att ta hand om 15-åringen.

- Normalt sett skulle han lämnats till de sociala myndigheterna eftersom han är minderårig. Men eftersom det nu visade sig att det fanns någon i Sverige som var beredd att gå in som ställföreträdande förälder blev situationen en annan, säger Mikael Kinnå.

Eftersom det inte gick några lämpliga tåg eller bussar från Linköping till Stockholm i går kväll fick 15-åringen skjuts av polisen.

Pappan har lovat att se till så att pojken senare kommer hem till sina föräldrar.

Hette han Romeo?

- Nej, men han borde kanske ta det namnet efter den här strapatsen, säger Mikael Kinnå.

Andreas Utterström