Polis ville ta nakenbilder – raggade i tjänsten

NYHETER

MALMÖ

I uniform och i polisbil åkte polismannen hem till kvinnan.

– Han föreslog att han skulle fotografera mig naken och att jag kunde använda delar av hans uniform som rekvisita, berättar hon.

Nu vill polisledningen i Blekinge avskeda mannen. Man sätter större tilltro till kvinnans berättelse än till polismannens nekande.

Det var förra sommaren som polismannen på en mindre ort i Blekinge åkte hem till kvinnan som han tidigare träffat i ett tjänsteärende, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Hon avvisade hans förslag om nakenfotograferingen.

Har erkänt delar

Polismannen nekar till att han kommit med några oanständiga förslag. Han hävdar att han besökte kvinnan för att kontrollera ett tips om hembränning.

Under utredningen har han dock erkänt att han tagit nakenfografier av en annan kvinna som han träffat på ett bad.

Polisledningen ser mycket allvarligt på mannens beteende och vill att han ska få sparken, bland annat med motiveringen att han ”visat sådan brist på omdöme, sådan brist på lämplighet”.

Omplacering omöjlig

– Att det är en polis det handlar om går det mer klandervärt än om han haft ett annat yrke, säger polismästare Stellan Lundin i Karlskrona.

Dessutom anses det omöjligt att omplacera honom eftersom Blekinge är litet och det är omöjligt att han en polis i tjänst som är känd för att ragga kvinnor för nakenfotografering.

Per-Ola Ohlsson