Arnold knarkade och hade sexorgier

Detaljer om guvernörs- kandidatens förflutna avslöjades i intervju

Foto: AP
Arnold träffar fans och anhängare vid ett besök i Huntington Beach i Kalifornien.
NYHETER

Nu granskas guvenörskandidaten Arnold Schwarzeneggers alla gamla synder.

I en 25 år gammal intervju har han berättat om när han haft gruppsex, i grova ordalag yttrat sig om kvinnor och medgett att han använt droger.

- Jag har sagt en del löjliga och galna saker. Men jag har inte levt för att bli politiker, kommenterade han på onsdagen.

Foto: AP

Det var när Arnold Schwarzenegger i flera år stått på topp i sin kroppsbyggarkarriär, 1977, som han gav den famösa intervjun till det så kallade ”vuxna” magasinet Oui, en herrtidning.

Då berättade han bland annat om hur kul och avslappnande det varit när han tillsammans ett helt gäng kroppsbyggare kastade sig över en flicka på en fest, tog upp henne till övervåningen och hade samlag med henne.

”Det lättar på trycket och sen går man tillbaka till de allvarliga grejorna”, sade han i intervjun.

Han påstod också att lärarinnor var extra tända på honom:

”De attraheras av män som är stora och muskulösa”

Han berättade också i intervjun att han gärna hade samlag kvällarna före tävling:

”Jag kan inte sova före en tävling och är uppe hela natten, så istället för att ligga och stirra i taket kan jag lika gärna gå ut och hitta någon att knulla med.”

Han sade också i den gamla intervjun att han gärna rökte hasch och marijuana.

Nu har Schwarzenegger efter veckor av kritik från olika håll för att han vågat ställa upp som kandidat till guvenörsposten, gjort ett framträdande i radio där han bland annat kommenterat sina gamla synder:

- Jag har inte levt mitt liv för att bli politiker. Uppenbarligen har jag sagt saker som varit löjliga, galna och upprörande. Jag har alltid varit sån. Annars skulle jag inte gjort allt jag gjort i min karriär, inklusive kroppsbyggeriet och allt det där show-business.

I radioframträdandet på onsdagen gjorde han klart några av frågorna i sin valkampanj.

Han vill legalisera marijuana för medicinskt bruk, han vill tillåta abort på vissa villkor. Han är mot att homosexuella ska får gifta sig men tycker att de ska ha rätt att ingå partnerskap.

Simone Söderhjelm

ARTIKELN HANDLAR OM