En doft av Paris

Bistro Jarl bjuder på prisvärd och fräsch mat+++ Bistro Jarl Birger Jarlsgatan 7. Tel: 611 76 30 Öppet: Mån-fre 11.30-01.00, lör 13.00-02.00. Varmrätter: 110-265 kronor. 50 cl stöl 52 kronor.

NYHETER
Foto: jan danielsson

Precis som förr slår en doft av Paris emot en när man kliver över tröskeln till Bistro Jarl. Denna klassiker har vuxit till sig på bredden över sommaren. Både terrassen och bistron har blivit större och tar nästan dubbelt så många gäster som tidigare. Men champagne-baren finns kvar liksom de höga ambitionerna i köket.

Bistro Jarl är en charmig bistro med god mat och gemytlig atmosfär. Till förrätt föredrar vi Toast Pelle Jansson med oxfilécarpaccio, löjrom, rödlök, gräslök och

äggula (155 kr). En fräsch och originell anrättning. Eller den ljuvliga anklevern på majspannkaka med sultandruvor (155 kr) som med fördel avnjuts till ett glas champagne.

Bistro Jarl vet att koncentrera smakerna och bjuder både öga och gom på en helhetsupplevelse. Allt ser fräscht och modernt ut och smakar därefter. Pot au feu med fisk och skaldjur för 220 kronor smakar mer och rödingfilén serveras med en gazpacholik sky med doft av sommar (195 kr). För den som föredrar kött är lammrostbiffen mör och smakrik.

Köket varvar svenskt och franskt och på dessertmenyn står till exempel klassikern crème brûlée (85 kr), här faktiskt i något för stor portion. Kanske är efterrätterna bistrons svaghet än så länge. Chokladbakelsen (75 kr) är aningens torr och till plommonpajen saknar vi en frasigare täcke.

Restaurangen är hyfsat prisvärd för att husera i dessa kvarter. Men vi efterlyser lite piggare service. Ju längre timmarna går desto segare blir personalen. Synd på en annars trevlig kväll.

Matombudsmannen