30 sekunder om…

Elake Bert

NYHETER

På måndag börjar ”Fame Factory” igen och Bert är redo att fälla skoningslösa kommentarer i stil med ”Det där lilla skägget ser löjligt ut” och ”Kan hon sjunga också är det en bonus”. Grejer eleverna inte direkt har drömt om att få höra ända sedan de stod framför spegeln och mimade till Carola i ett hopprep, med andra ord. Den här omgången tänker vår vän Bert dessutom vara tuffare än någonsin, har han gjort klart.

Och det är klart att killen kommer att reta upp folk. Det lyckades han bra med redan under uttagningarna. Bland annat med sitt paradnummer där han påpekar att vissa bör loosa ett par trivselkilon om de ska vara med och leka.

Men ärligt talat fattar jag inte vad det är folk blir så himla upprörda över. För det första har ju såpan redan rullat ett par säsonger så sökande borde vara på det klara med vad det är som gäller. För det andra är Bert faktiskt bara ärlig. För även om Cyndee Peters klarade det en gång i tiden, så finns det inget större utrymme för fetma i dagens showbiz. Det är för jävligt, men sådant är livet. Utseendet spelar roll. Att träna kroppen är lika viktigt som att träna rösten.

Sedan älskar ju folk att kommentera att Bert inte direkt är tvålfager själv. Och nej, det är helt sant. Men har han någonsin gjort anspråk på att inta scenen?