81-årig dam bjöd inbrottstjuven på nattmacka

– sedan körde hon ut honom

NYHETER

Mitt i natten ramlade inbrottstjuven in genom fönstret, ner i badkaret.

Men den norska 81-åringen tog det lugnt. Hon bjöd tjuven på nattmackor innan hon körde ut honom.

Det var i Fredrikstad i Norge som pensionären fick oväntat besök mitt i natten. 81-åringen vaknade av smällen när en inbrottstjuv bröt sig in genom badrumsfönstret och ramlade ner i hennes badkar.

– Vi möttes i korridoren. Jag frågade honom vad i hela friden han höll på med. Då svarade han att han var hungrig, berättar 81-årigen för norska VG.

Bjöd på hembakt bröd

81-åringen kände att hon själv var lite hungrig så hon dukade fram hembakt bröd och pålägg. I två timmar satt den gamla damen vid köksbordet tillsammans med inbrottstjuven och pratade.

– Det var en naturligt reaktion att ge en svulten yngling mat, säger 81-åringen.

Men hon erkänner också att det var rädsla som fick henne att hålla sig så lugn. Hon ville inte göra något som kunde provocera den objudne nattgästen.

Fick termos och paraply

Efter maten blev tjuven trött och ville sova, men då sa den gamla damen ifrån. Utrustad med ett paraply och en termos med kaffe fick tjuven lämna lägenheten.

När skurken väl var ute ur huset ringde 81-åringen polisen. Sedan löste hon lite korsord innan hon gick till sängs igen.

Inbrottstjuven plockades in av polisen. Hans advokat hävdar att mannen är en återfallsbrottsling som börjar att få ordning på sitt liv, skriver VG.

Malin Ekmark

ARTIKELN HANDLAR OM