Han var kedjad vid trädet

Kvinna hittade mördad man

NYHETER

Den döde mannen stod fastkedjad vid en träd – vid barnens lekplats.

Mannen mördades natten till i går i samband med en fest i huset intill.

– Vi har känt oss oroliga ända sedan de flyttade in, säger Lena Björk som bor i huset.

Foto: peter knopp
kroppen bärs bort Den döde mannen stod en bit in i skogspartiet, upphängd i ett träd med en kedja. Först efter flera timmar kunde polisen såga av några grenar i trädet för att ta ned kroppen. Två personer greps i den lägenhet där mannen vistats. De har anhållits, misstänkta för mord eller grov misshandel och vållande till annans död.

Två personer sitter anhållna misstänkta för mord alternativt vållande till annans död.

På söndagen anhölls ytterligare sju personer. Samtliga hade tagit sig in i en lägenhet som polisen spärrat av när de blev upptäckta.

Efter förhör anhölls samtliga för överträdelse av myndighetsförbud, uppger TT.

Den mördade mannens kropp påträffades strax före klockan 10.30 i går i en skogsdunge invid en lekplats på Buregatan i Valsta, norr om Stockholm.

En 44-årig kvinna som bor i huset upptäckte liket när hon rastade sin hund.

Sår vid tinningen

Kroppen hade hängts upp i en kedja och lutats mot ett träd. Den döde mannen hade ett sår vid ena tinningen.

En stökig fest hade pågått i en lägenhet i huset intill fram till tidigt i går morse. Festen var mycket högljudd och störningsjouren kontaktades flera gånger.

I lägenheten där festen hölls bor sedan tre veckor flera ryska medborgare. När polisen stormade den vid lunchtid i går fanns 16 personer där inne, 14 män och två kvinnor.

Samtliga greps och fördes i en abonnerad SL-buss till polishuset i Sollentuna för förhör.

På betonggolvet i loftgången utanför lägenheten går ett spår av blodfläckar som fortsätter utanför huset och bort mot den plats där mannen hittades.

”Det här är hemskt”

Grannarna i området känner igen den döde. Den röda bil med körförbud han färdats i de senaste veckorna stod fortfarande parkerad på vändplanen i bostadsområdet.

– Sedan de flyttade in har det kommit och gått folk i lägenheten vid alla tider på dygnet. Vi har börjat låsa sjutillhållarlåset inifrån på nätterna, säger grannen Lena Björk.

– Det här är hemskt. Det har inte varit någon brottslighet tidigare under de åtta år jag bott här, säger hon vidare.

Polisen spärrade av området runt den döde.

Två personer anhölls

Först sedan rättsläkarens undersökning av kroppen var klar vid 18-tiden började polisen ta ned den döde mannen. Man fick såga av grenar i trädet för att kunna lossa kroppen och vid 19-tiden hämtades den döde av likbilen.

Två personer som greps i lägenheten har anhållits misstänkta för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död, enligt jouråklagare Ewa Nyhult.

Norrortspolisen har tillsatt en särskild utredningskommission som ska leda den vidare undersökningen.

Peter Pettersson